Aşağıçinik Hanımlar Konağı açılışa hazırlanıyor

Aşağıçinik Hanımlar Konağı açılışa hazırlanıyor
Tekkeköy Belediyesi tarafından yapılan Aşağıçinik Hanımlar Konağı açılışa hazırlanıyor


İlçede yaşayan yediden yetmişe kadın erkek herkesin yararlanacağı farklı tesisleri hizmete sunduklarını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Eğitim Kültür Merkezleri, köy konakları, bilgi evleri, spor tesisleri gibi birçok farklı işlevi yerine getiren binalarımızı tamamlayıp hizmete sunduk. Ardından sadece bayanların kullanacağı Kutlukent Hanımlar Konağı inşaatını tamamlayarak tüm donanımlarıyla açılışa hazır hale getirdik. Yine Aşağıçinik mevkiine önünde kır düğün salonu ve yanında spor alanı bulunan hanımlar konağını kısa sürede tamamlayarak açılışa hazır hale getirdik” dedi.

20180110aw275824_02.jpg

Hanımlar konağı açılışa hazır
Bayanların her türlü aktivite ve faaliyetlerinin yanı sıra eğitim, kültür, sanat, spor ve çeşitli el beceri kurslarıyla özel günleri için kullanabilecekleri iki farklı Hanımlar Konağının ilçede hayat bulduğunu söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Önceki dönemlerde ilçemizde bayanların kullanabilecekleri çeşitli faaliyetler ve kurslar ile eğitimler yürütecekleri kendilerine ait tesisleri yoktu. Bizlerde bu eksikliği gidermek amacıyla Kutlukent ve Aşağıçinik mevkiine hanımlar konağı binalarımızı kazandırdık. Aşağıçinik Hanımlar Konağı yaklaşık 3 bin 500 metre karelik bir alan üzerine inşa edildi ve toplam dört kat olup, inşaat alanı 1100 metre kareden oluşuyor. Dört kattan oluşan Hanımlar konağımızın içerisinde kurs odaları, fitness salonu, çocuk oyun alanı, bayanların her türlü toplantı ve günlerini yapacakları salonları ve kafeterya yer alıyor.

20180110aw275824_04.jpg

Bu binamızda bayanlar birçok aktivitenin yanında her türlü eğitim ve kurslardan ücretsiz yararlanabilecekler. Yine bayanlar özel gün ve toplantılarını da bu Hanımlar konağımızda yapabilecekler. Aşağıçinik Hanımlar Konağımızı diğer hanımlar konağımızdan ayıran en önemli nokta ise önünde bulunan kır düğün salonu ve yanındaki spor alanıdır. Aşağıçinik bölgesindeki düğün, nişan, sünnet gibi daha birçok eğlence ve etkinliğin açık alanda yapıldığını hesaba katarak ve daha önce evlerin önündeki açık alandaki eğlencelerde yaşanan can kayıplarını düşünerek böyle bir çalışmayı hayata geçirdik. Önümüzdeki günlerde açılışını yapmayı planladığımız hanımlar konağımız ilçemize hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber