Artık Askerlik Şubesi özel güvenliğe emanet

Artık Askerlik Şubesi özel güvenliğe emanet
Yıllardan beridir askerlik çağına gelenlerin muayene olduğu ve askerlik işlemlerinin yapıldığı Çarşamba Askerlik Şubesinde artık güvenliği asker değil Özel Güvenlikler sağlayacak

 

 

artik-askerlik-subesi-ozel-guvenlige-emanetjpg-(2).jpgartik-askerlik-subesi-ozel-guvenlige-emanetjpg-(3).jpg

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada bir kısım askerlik şubelerinin kapatılacağını kalanların ise güvenliklerinin ve temizliklerinin özel şirketlerce yapılacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz ay başlayan çalışmalar neticesinde Türkiye’nin birçok yerinden hayata geçen uygulamaya Çarşamba Askerlik Şubesinde de hayata geçirildi.  

Yıllardır Çarşamba Askerlik Şubesinin güvenliğini gerçekleştirilen Şube önünde nöbet bekleyen askerler yerlerini artık Özel Güvenlikçilere bıraktı. Alışma süreci içerisinde askerlerle birlikte nöbet yerinde bekleyecek olan Özel Güvenlikçiler daha sonra askerler çekilerek tamamen Özel Güvenlik tarafından Şube güvenliği sağlanacak. Çarşamba askerlik şubesinde de göreve başlayan Özel Güvenlikçiler ilk etapta sabah – akşam olmak üzere iki vardiya şeklinde toplamda 4 Özel Güvenlik personeli ile  güvenlik sağlanacak. Nöbet uygulaması için Şubede bulunan askerler ise farkı bölüklere kaydırılarak Şube Başkanlığında asker kalmayacağı öğrenildi.

Türkiye’de sayısı son yıllarda çok artan özel güvenlik şirketleri yüzlerce gence de iş kapısı oluyor.  Askerlik şubeleri için başlatılan bu uygulamanın bu alanda yeni istihdam sağladığı için gençlere de umut kapısı oldu. Bu uygulamanın neticeleri merakla bekleniyor.

Haber – Foto: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber