Arınç gazetecilere mesir macunu dağıttı

Arınç gazetecilere mesir macunu dağıttı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kullandığı akıllı telefonu ile kürsüden fotoğraf çekip instagram hesabından paylaştı. Arınç, salona Manisa’nın meşhur mesir macununu saçarak kürsüden ayrıldı

 

Yerel ve Bölgesel medya mensupları, ‘Yarın İçin Dijital Çözümler’ konulu eğitim semineri için Muğla'nın Marmaris ilçesinde buluştu. Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği seminere Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Manisa, Isparta, Uşak ve Muğla'dan 300'ü aşkın basın mensubu katıldı.

Elegance Otel'de düzenlenen seminere Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, RTÜK Başkanı Prof.Dr. Davut Dursun, TRTGenel Müdürü İbrahim Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan ‘Yarın İçin Dijital Çözümler’ konulu programın açılış konuşmasını BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya yaptı. 92. yılı geride kalan BYEGM’nin faaliyetleri ve çalışmaları konusunda katılımcılara bilgi veren Karakaya, her geçen gün yaygınlaşan elektronik bilgi sistemleri, internet yayınları ve internet kullanımının yazılı basını ortadan kaldıracağı yönündeki tezi kuvvetlendirdiğini ifade etti. Karakaya; “Bu nedenle, yerel basını dijital ortama hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.

Muğla Vali Vekili Faruk Necmi Kurt toplantının Muğla’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

“YEREL MEDYAYI DEMOKRASİNİN KILCAL DAMARLARI GİBİ GÖRÜYORUM

Konuşmasını yerel medyanın öneminden söz ederek başlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,hükümetteki yoğun görevine rağmen Yerel Medya’ya yönelik bu tür toplantıların hepsinin eşiyle birlikte katıldığını vurguladı. Basın İlan Kurumunun 7 ilde bulunan şubesini 17’ye yükselttiklerini, yeni 10 ili seçerken asla partizanca bakmadıklarını ve belli potansiyelleri göz önünde tuttuklarını belirten Arınç, “Yerel medya çok önemli. Yerel Medyayı demokrasinin kılcal damarları gibi görüyorum. Yerel medya Türkiye’de hem güçlü hem de büyük ihtiyaç. Bir siyasetçi olarak Anadolu’nun sesine kulak veriyorum. Siyaseti elit insanlarla, salonlarda gülüp eğlenerek, ahkam keserek değil, köyleri ve kasabaları dolaşarak yaparım. Ayağımın biri Anadolu da, kulağımın biri Anadolu da, gözüm Anadolu medyasında oldu. Yerelin sesini en güzel bir şekilde bizlere duyuran, siz basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Ulusal medyayı nasıl takip ediyorsam, yereli de aynı şekilde takip ediyorum. Eskiden Manisa’daki yerel gazeteleri takip ediyordum, şimdi Manisa’nın yanı sıra Bursa ilindeki yerel medyayı da günlük olarak çok yakından takip ediyorum.”

“RESMİ İLAN KALKMAYACAK, TARİFELERİ YÜKSELTİLECEK

Yerel medyanın güçlenmesi için Hükümet olarak ellerinden geleni yaptıklarını hatta Basın İlan Kurumu olarak resmi ilan tarifelerine zam yaptıklarını ifade eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “2013 Ocak ayından itibaren resmi ilan tarifelerine yeni bir zam yapılacak. Son 1 yılda 250 Trilyonluk resmi ilan dağıttık. Pasaport ve Basın kartlarında yeni düzenlemeler yaptık. Amacımız basın çalışanlarına daha iyi hizmet vermek” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel