Arım Karacalı Köyünde Halk Eğitim Sergisi

Arım Karacalı Köyünde Halk Eğitim Sergisi
Çarşamba’ya bağlı Arım Karacalı köyün’de Çarşamba Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslarda yapılan ürünler yine köyde yapılan sergi ile birlikte tanıtıldı.

Çarşamba Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından 2012/2013 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde Çaşramba’nın Arım Karacalı Köyünde açılan kursların sergisi yine aynı köyde düzenlen etkinlikle yapıldı.

Sergi öncesi düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyit Özgürel, “Halk Eğitim Merkezimiz toplumun her kesimine ulaşmaya çalışmaktadır. Hayat Boyu öğrenme sürecinde her için eğitim vizyonundan yola çıkarak, faaliyetlerine devam eden merkezimiz, 2012/2013 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde, 19 alanda, 90 değişik branşta, 982 kurs açarak, 16300 kursiyerimize eğitim vermiştir. Arım Karacalı köyümüzde de çocuk ve bayan giyimi konusunda kurs açtık. Bu kursumuza 12 kursiyerimiz katıldı. Açılışımıza destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’da yaptığı konuşmasında, arım kelimesinin bereket anlamına geldiğini önceden Çarşamba bölgesinin arım ismi ile anıldığını dile getirerek, Çarşambalıların bu nokta da şanlı insanlar olduklarını dile getirdi.

Açılış etkinliğinde son olarak konuşma yapan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, “bizler eğitimi her alanda desteklemeliyiz. Burada kızlarımız eğitim görmüşler. Ama bu yetmez bu kızlarımız içinde lise eğitimlerini tamamlamamış kızlarımız var. Bu kızlarımız açık öğretim yoluyla olsa bile eğitimlerini tamamlamalılar” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından konuklar hep birlikte sergi açılışını gerçekleştir. Daha sonra sergiyi gezen konuklar kurs süresince yapılan çalışmaları inceledi. Etkinlik yapılan ikramın ardından son buldu.

FOTĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber