Arazi anlaşmazlığında silahlar konuştu: 3 ölü, 6 yaralı

Arazi anlaşmazlığında silahlar konuştu: 3 ölü, 6 yaralı
Mardin’in Mazıdağı ilçesinde birbirine sınır olan iki köyde yaşanan arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesiyle 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi ise yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, olay, Derik ilçesi Zeytinpınar köyü Susanlı mezrası ile Mazıdağı ilçesi Sakızlı ve Balpınar köylüleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden tartışma çıktı. Köylüler arasında çıkan tartışma kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Silahlı kavgada ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi ise yaralandı. Silahlı kavganın ardından bölgeye giden jandarma ekipleri olaya karıştığı tespit edilen 8 kişiyi gözaltına alırken, bölgeye giriş ve çıkışları yasakladı.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, köylüler arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden eskiden gelen bir husumet olduğunu ve kavganın bundan dolayı çıktığını söyledi. Vali Koçak, olayın ardından bölgeye jandarma ekiplerinin sevk edildiğini ve bölgede kontrolün sağlandığını ancak, çıkan silahlı kavgada 3 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Silahlı kavgada yaralanan 6 kişinin ise Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş