Arayanı çok, daire yok!

Arayanı çok, daire yok!
Çarşamba’da son dönemde artan kira fiyatlarının, ilçede kiralık daire bulmakta güçlük çekilmesine sebep olurken, kiralık olarak verilen dairelerin yüksek fiyatları kiracıların en büyük sorunu haline geldi.

Çarşamba ilçesinde emlak sektöründe faaliyet gösteren ByUsta Gayrimenkul sahibi Nurettin Usta, geçen seneye oranla kira fiyatlarında yüzde yüzün üzerinde bir artışın olduğunu, çok fazla artış yaşanması nedeniyle vatandaşların daire bulmakta güçlük çektiğini belirtti.


“En düşük kira 4 bin TL’den başlıyor”

Kira fiyatlarının son dönemde çokça arttığını aktaran By Usta Gayrimenkul sahibi Nurettin Usta, “Ev kiraları malum geçen seneki fiyatlara göre %100 ila %150 artmış durumda. Gecekondu fiyatları bile artık 4-5 bin TL’yi buluyor. Sobalı evlerde aynı fiyatta. Tabi insanların tepkisi çok fazla.Kiralık daire de yok.Kiralık daire bulmak bile çok büyük sorun. Ev sahipleri ile kiracılar gelen zamlardan dolayı anlaşamaz durumda.Kimse evini kiraya vermek istemiyor. Satılık evler daha fazlaama satılık dairelerde de fiyat olarak geçen seneye göre %200 oranla artan daire bile var. Çarşamba’da şuan en düşük kira 4 bin TL’den başlıyor. Samsun’da yapıt fazla olduğundan Çarşamba’ya göre biraz daha uygun diyebiliriz.” şeklinde konuştu.


“Yükselişin nedeni ev sahipleri”

Yüksek fiyatların başlıca nedenlerinden birinin ev sahiplerinin olduğunu belirten Usta, “Bu bölgelerde de herkes kendi dairesini kiraya verirken emsal gösteriyor. Eski veya yeni fark etmiyor. Ev kiraları bu yüzden yüksek tutarlarda oluyor. Bu durumun emlakçılarla alakası yok. Ev sahibi ne istiyorsa emlakçı onu yapmak zorunda. Vatandaş ailesi ile birlikte duracaksa genellikle boş daire tercih ediyor ama öğrenci, bekâr ya da memur olup atanan vatandaşlar genellikle eşyalı daire tutuyorlar.” diye konuştu.

Emlakçı Nurettin Usta, ilçeye kazandırılan yeni yapılarla ilerleyen süreçte kira fiyatlarında bir gerilemenin olabileceğini sözlerine ekledi.

HABER:ÜNAL DALDAL - İSMAİL TEMİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber