ARAPLAR SAMSUN’U BEĞENDİ

ARAPLAR SAMSUN’U BEĞENDİ
TURİZMİ GELİŞTİRMEYE DÖNÜK MÜNASEBETLERİMİZİ HIZLANDIRMAMIZ VE GELİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR-

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YUSUF ZİYA YILMAZ: 
BAŞKAN YILMAZ’A MİŞLAH GİYDİRDİLER 

Tarihi yerleri gezmek, görmek ve bilgi edinmek için Samsun’a gelen Suudi Arabistanlı heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret etti. Ziyarette heyet Başkan Yılmaz’a Suudi Arabistan’ın geleneksel kıyafeti olan mişlah giydirdiler. 

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Samsun’a gelen Suudi Arabistanlı işadamları ve gazetecilerden oluşan 19 kişilik heyet, dünkü deniz gezisinin ardından bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette Heyet Başkanı Nejdet Katipzadeler, “Samsun’u gördükten sonra arkadaşlar başka duygulara sahip oldular. İnşallah bunun sonunda eserlerini göreceğiz. Geri döndüğümüzde buraya gelen işadamları ve gazeteci heyeti Samsun için ellerinden geleni yapacaklardır” dedi.

ARAPLAR SAMSUN’U BEĞENDİ
Suudi Arabistan’dan gelen basın mensuplarına seslenen Basın Ataşesi Bahattin Akyön, “Turizm ortamını sizlerden Suudi halkına yansıtmanızı rica ediyorum. Dünkü Samsun gezinizin ardından internet sitelerinizde haberler yaptınız. Samsun ile ilgili ilk kanaatiniz ‘Samsun cennetin alel ardı oldu’ yazmışsınız. Bunun için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmasından sonra Basın Ataşesi Bahattin Akyön, Cidde Başkonsolosu Fikret Özer’in Suudi Arabistanlı işadamları ve basın mensuplarını Samsun’a davet eden Başkan Yılmaz’a yazdığı teşekkür mektubunu verdi.
Turizmin tanışarak ve karşılıklı iletişime geçerek geliştiğini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bu işler tanışarak ve iletişimle gelişiyor. Sonuçta her iki ülke ve memleketler kazanıyor. Eskiden insanlar bulundukları şehirlerden bizim Anadolu’da askere giderken ayrılırlardı. Şimdi günümüz insanı çok mobilize oldu. İnsanlar artık seyahat ediyor. Yıllık yolculuk 2002 yılında yıllık 28 milyon civarında iken, Türkiye’de THY’nin yaygın hizmet vermeye başlamasından sonra bugün 120 milyona ulaştı. Türkiye’nin nüfusunun 70 milyon olduğunu düşünürsek neredeyse bir kişi yılda 2 kez uçakla seyahat ediyor. Bu kadar insan seyahat ediyorsa, bizler de turizmi geliştirmeye dönük münasebetlerimizi hızlandırmamız ve geliştirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YILMAZ’A MİŞLAH GİYDİRDİLER
Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz ve heyet birbirlerine hediye takdim ettiler. Başkan Yılmaz Suudi Arabistan’dan gelen heyete Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü’nde okuyan öğrencilerin yaptıkları Osmanlı kaftanını hediye ederken, Suudi Arabistanlı heyet ise Başkan Yılmaz’a kendilerin geleneksel kıyafetleri olan mişlah ve kılıç hediye ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir