ARAPLAR AYVACIK'A HAYRAN KALDI

ARAPLAR AYVACIKA HAYRAN KALDI
Samsun’da tarihi yerleri gezmek görmek ve bilgi edinmek için samsuna gelen Suudi Arabistanlı iş adamları ve gazetecilerden oluşan 19 kişilik heyet Ayvacık Legend oteli ziyaret etti.

Ayvacık ilçesinin gözde mekanlarından olan Legend Otel bu kez de Arapların ziyaretine ev sahipliği yaptı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın da katılımıyla düzenlenen tanışma ve kaynaşma yemeğinde Arap konuklar Ayvacık’ın doğal güzelliğine adeta hayran kaldılar. Bu doğal güzelliğin bu kadar kısa bir zamana sığdırılamayacak kadar kıymetli olduğunu belirten heyet, haziran ayında Legend Otel’de tatil yapmak için şimdiden rezervasyon yaptırdılar.

Konuklar botla barajın ortasında bulunan adaya küçük bir yolculuk yaparak eğlenceli anlara şahit oldular. Yemekte önemli projelerin de ilk adımı atıldı. Legend oteldeki yemek ve doğa güzelliklerinin gezilmesi sonrasında, Ayvacık İlçe Merkezinde yapılan Bungalov evler, diğer doğa ve turizm alanları gezdirilerek ilçe hakkında bilgiler verildi.

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, "Ayvacık İlçemiz hakikaten saklı bir Cennet. Bu doğa, su ve dağ turizmini artık Ayvacık mutlaka dünyaya duyurmalıdır. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve bölgemizin büyük iş adamı Galip Öztürk'ün de katkıları ile kısa sürede hem tanıtımı hem de ekonomik ve sosyal yönden gelişimini sağlamayı hedefledik. Bu nedenle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İnanıyorum ki Ayvacık kısa sürede doğal güzellikleri ile Avrupa, Ortadoğu, kısaca tüm dünyanın merak ve ilgi ile gezip göreceği cennet köşesinden bir yer haline gelecektir" ifadelerini kullandı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Ayvacık'ı tanıdığını sandığını ama yeni yasa sonucunda ilçelerin Büyükşehir'e katılması ile birlikte görmediği doğal güzelliklere turizm alanlarına sahip bir ilçe olduğunu daha iyi anladığını belirterek şöyle devam etti. Ayvacık gerçekten saklı bir cennet. Adeta cennet bahçeleri ile donatılmış nadide ve görülemeye değer güzelliklerle sırlarla dolu bir ilçe. Bu bölgenin bu kadar geride kalmasına şimdi daha çok üzülüyorum ifadeleri ile şöyle devam etti. Yılmaz, "Ayvacık turizm alanında bölgemizin en nadide ve dikkat çeken bir köşesi haline gelecek. Bu nedenle plan ve projelerimizi başlattık. Bu projelerimiz içinde öncelikle ada çevresinde düzenleme var. Mesela Samsun'daki gibi su üzerinden ada ile bağlantılı bir teleferik, doğal yaşam merkezleri, su ve doğa turizmi için gereken tüm alt ve üst yapı çalışmalarına kısa sürede başlayacağız. Bu vesile ile Suudi Arabistan'dan gelen konuklarımızı çok önemsiyoruz. Onlar da zaten bu bölgeye ve gördüklerine hayranlıklarını çekinmeden dile getirdiler. İnanıyorum en kısa sürede Ayvacık herkes tarafından bilinen ve mutlaka gezilip görülecek yerler arasındaki listelerde yerini alacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşma ve öğle yemeği sonrasında Suudi Arabistan'dan gelen heyet ilçedeki gezilerine devam ettiler. Yemek ve geziye Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Suudi Arabistan Cidde Basın İlişkileri Ateşesi Bahattin Akyön, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Ayvacık Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Ersoy, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar, yerli ve yabancı gazeteciler katıldılar.

ayvacik-(1).jpgayvacik-(3).jpg

HABER-FOTO: Nazan KILCI 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber