Araçlara bakan çok alan yok

Araçlara bakan çok alan yok
Samsun’da İkinci el otomobil almak isteyenler her yıl sonbahar aylarında ve bayram öncesinde düşüş yaşandığını bildikleri için ikinci el oto pazarlarına akın etti.

 

Alıcılar bekledikleri indirimi göremeyince, hayal kırıklığına uğrarken, galericiler ise satış olmamasını en çok akaryakıt fiyatlarının yüksek olmasına bağladılar.

Samsun’un İlkadım İlçesi Toybelen Mevkii’nde bulunan 2. El Otomotivciler Sitesi’nde bayram öncesi hareketlilik yaşanırken, galericiler araçlara bakanın çok olduğunu ancak alanın olmadığını belirttiler. 22 senedir galericilik yaptığını söyleyen Muharrem Evci, geçtiğimiz yıllarda bayram öncesinde satışların olduğunu ancak bu sene işlerin durduğunu söyledi. Araçlara bakan vatandaşların çok olduğunu ancak alanın olmadığını söyleyen galerici Muharrem Evci, “4-5 yıl önce mübarek bayram günleri yaklaşırken işlerimiz çok güzel oluyordu. O günler haftada 3-4 araç satarken şimdilerde 3-4 haftada 1 araç zor satıyoruz” dedi.

15 yıldır oto-alım satımı yaptığını belirten Cengiz Arslan ise vatandaşların sadece araç piyasasında ki fiyatların durumunu öğrenmek için sorduğunu ifade ederek, “Eskiden araç alacak vatandaş gözüne kestirdiği ve temiz bulduğu aracı alırdı. Ancak son dönemlerde sadece kendi aracının değeri öğrenmek için kurulan pazara geliyor. Eski satışlarda kalmadı. Eski alıcılarda kalmadı. Buna en büyük etkenlerden bir tanesi de akaryakıt fiyatlarının yüksek olması” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel