ARABA FİYATLARINA ‘KORONA VİRÜS’ ETKİSİ!

ARABA FİYATLARINA ‘KORONA VİRÜS’ ETKİSİ!
Çarşamba ilçesinde galerici esnaflarını ‘Korona virüs’ tehdidi vurdu. 2. El araç satışlarında son etkinin ‘Korona Virüs’ten kaynaklandığı dillendiriliyor.

Dünyayı etkisi altına alan ‘Korona Virüs’ salgınının Türkiye’de de gün geçtikçe artarak ilerlemesinin ardından, sosyal ve ekonomik yönden birçok olumsuzluklar beraberinde geldi. Ülke genelinde alınan tedbirlere göre vatandaşlar yaşamlarına devam ederken, esnaflarda ‘Korona Virüs’ün darbesinden nasiplerini aldılar. Samsun’un Çarşamba ilçesinde ki galericiler ise bu etkiyi yakından hissettiklerini aktararak, artan sıfır araç fiyatları sonrası yükselişe geçen 2. El Araç piyasasının birde ‘Korona Virüs’ ile daha karmaşık bir hal aldığını söylediler.

Sıfır ve İkinci el araba fiyatlarının yükselmesinden dolayı Çarşamba Galerici esnaflarla yapmış olduğumuz röportajlarda, Galeri sahipleri şunları belirttiler; “Şuanda satışlarımız iyi ama sıfır araba fiyatları şuanda aşırı yüksek ve artmaya da devam ediyor. Sattığımız arabanın yerine aynı fiyatta araba koyamıyoruz. Bu yüzden 2. El araba piyasası da aşırı yüksek. 2. El’in artmasının sebeplerinden birisi de bu işi korsan yapan vatandaşlar. İnsanlar araba fiyatlarına internetten bakıp, benim arabam daha iyi diyip fiyatı fazla yazıyor bu da 2.el piyasayı oldukça arttırıyor.” İfadelerinde bulundular.

‘KORONA VİRÜS’ 2.ELİ ETKİLEDİ!

Dünya gündeminin zirvesinde olan Korona Virüs’ü piyasaları da olumsuz etkilemeye devam ediyor. Galericilere bu soruyu yönelttiğimiz de onlar ise, şu ifadeleri belirttiler. “ Virüs hızla yayıldığı için vatandaşlar bu durumdan tedirgin ama buna rağmen 2’inci el araba fiyatların düşme yok ve alım-satım hızla artmaya devam ediyor bizde ne olacağını bilmiyoruz bu durumun fiyatların düşmesini bekliyoruz. “şeklinde konuştular.

HABER: Fahri GÜNGÖR – Serdar YILMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber