‘Antika’ dükkanı ilgi bekliyor

‘Antika’ dükkanı ilgi bekliyor
Çarşamba’da emekli İsa Okan antika eşyaların yer aldığı dükkana ilk zamanlarda ki gibi ilginin gösterilmediğini ifade ederek, antika eşyaların hayatımızda büyük önem taşıdığını hatırlattı.

Çarşamba’da Şeker Fabrikası’nda çalışarak emekli olduğunu söyleyen İsa Okan, yaklaşık 30 yıldır antika eşyalara ilgi duyduğunu anlattı. Elinde bulunan antika eşyaları halka sergileyecek ve kendisine gelir kapısı edinmesi için bir dükkan açan İsa Okan, birçok vatandaşın antika eşyaları hayranlıkla inceleyip, aldığını dile getirirken, ilginin daha da fazla olmasının gerektiğini ifade etti.

Okan, bazı vatandaşların dükkana gelerek antika eşyaları hayranlıkla incelediğini belirtirken, halkın çoğunluğuna antika eşyaların önemini tam anlamıyla anlatmak istediğini söyledi. Orta Mahalle Hüsnübey Caddesinde açtığı dükkanda yaklaşık 30 yıldır biriktirdiği antika eşyaları vatandaşların görmesi için hizmete açan meraklı İsa Okan, “Seneler önce hobi olarak bu işi yapmaya başladım. Şeker Fabrikası’nda çalışırken işim gereği çeşitli illerde görev yaptım. Görev yaptığım yerlerde gördüğüm antikacılar beni bu işin içine daha fazla çekti. Bulduğum eski eşyaları toplamaya başladım. İşimden emekli olduktan sonra biriktirdiğim eşyaları sergileme fikrini düşündüm. Ve burayı vatandaşa açtım. Şuanda yaptığım işin Çarşamba’da bir ilk olduğunu düşünüyorum. Ancak antika dükkanına daha çok gelinmesini ziyaret edilmesini, burada ki eşyaların görülmesini isterim. Ben bu işe eski radyoları toplayarak başladım. Yüze yakın radyo çeşidim var. Bunların yanında eski lambalar, paralar,pul koleksiyonu, kartpostal koleksiyonu ve birçok eski aletler işyerimde bulunuyor.” Dedi.

İsa Okan, “İlk zamanlarda Çarşamba’da böyle bir işyerini daha önce görmeyen vatandaşlar merak üzerine gelip bakıyorlardı. Değişik antika eşyaları görme fırsatını buluyorlardı. Bu yaptığım işin daha da yaygınlaşmasını istiyorum. Halen burayı bilmeyen vatandaşlarımız var. Daha farklı projelerle bu işi sürdürmek istiyorum. İşyerim devren kiralık. Bu işi yapmak isteyenler varsa benimle iletişime geçebilirler” İfadelerini kullandı.

HABER: Nuri ŞEKER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber