Antalya'da 'kaçak kaplumbağa' operasyonu

Antalyada kaçak kaplumbağa operasyonu
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Mahallesi'nde, yasal olmayan yollarla edinildiği iddia edilen 2 adet yetişkin, 5 adet yavru olmak üzere 7 adet kara kaplumbağasına el konuldu.

BİMER vasıtasıyla gelen, Side bölgesindeki 2 tesiste yasal olmayan yollarla edinilen kaplumbağalar bulunduğu yolundaki ihbarı değerlendiren Köprülü Kanyon Milli Park Şefliği ekipleri, söz konusu 2 tesiste incelemelerde bulundu. Yapılan denetimlerde Side bölgesinde bir turistik tesiste doğadan toplanmak sureti ile elde edilen 2 adet yetişkin, 5 adet yavru olmak üzere 7 adet kara kaplumbağası olduğu tespit edilerek el konuldu. Diğer turistik tesiste ise CİTES (Uluslararası Yaban Hayvanların Ticaretine İlişkin) sözleşmesine aykırı olarak bulundurulan 3 adet su kaplumbağasına el konuldu. 

Köprülü Kanyon Milli Park Şefliği'ne bağlı ekipler tarafından yapılan denetimlerde 7 adet kara kaplumbağası için 332 TL idari yaptırım cezası, ayrıca her bir kaplumbağa için 300 TL olmak üzere toplam; 2 bin 100 TL tazminat belirlendi. Su kaplumbağaları için ise bin TL idari yaptırım kararı uygulandığı bildirildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Asayiş