Yeşim SARITAŞ

Yeşim SARITAŞ

Antalya ‘KAŞ’

Antalya ‘KAŞ’

Antalya bölgesinde dağların ardına saklanmış küçük bir cennettir KAŞ.

Görenlerin hayran kaldığı, kalitesini yaşam standartlarını ve dostluğunu kaybetmemiş bir ilçedir.

56720 nüfusu olup ilçe yerleşim yapısı itibariyle daha fazla insan barındırmaya müsait değildir.

Çok şirin bir meydanı ve meydanın etrafına serpilmiş yeme içme eğlence alanları vardır. Bölgeyi tanıtan, simgeleyen hediyelik eşyaların satıldığı küçük bir çarşısı vardır. Yatların bulunduğu marinası ise görülenlerden çok daha güzeldir.

Tepeciklerinde butik şirin otellerle doludur.

Köy gibi herkesin birbirini tanıdığı bir mahalle kültürü ortama hakimdir.

Kaşık kadar Kaş’ta 15-16 seyahat acentesi olup acenteler bölgeye her ülke vatandaşını kabul etmemekte seçici davranmaktadırlar. Bunu tamamen ilçenin yapısını korumak adına aralarında uygulamaktadırlar. Bölgede ise Türk, Yunan, İngiliz karışımı bir halk yaşamaktadır.

Bakınca şöyle bir esnaf bu kadarcıkla nasıl geçiniyor dersiniz fakat hepsinin bağı bahçesi tarım tarafı vardır. Sanki dükkanlar onlar için hobi alanı gibidir. Gelenleri ağırlamak, hoş tutmak için yaptıkları bir iş gibidir.

Kaş Dünyaca ünlü Kaputaj Plajıylada çok ünlüdür. Kaputaj sarı beyaz eşsiz kum plajı ve denizinin hayran bırakan mavi rengi ve berraklığıyla ünlüdür. Fotoğraflarda görenlerin çoğu Yunanistan koyu zannetmektedir. Kaputaj’ da ki Mavi Mağara ise görenleri hayran bırakmaktadır.

Yine Dünya’nın ilk kurulan meclisi Kaş Patara’da yer almaktadır. Patara bakir bölge olup 18 km kumsalı ve denizi ile yabancıların gözdesidir. Plaja ulaşmak için tarihi alandan geçilmektedir.

Kaş’a bağlı olan Kalkan ise dar ve kat kat olan sokakları ile heryerden denizi görmekte Yunanistan’ı andırmaktadır.  Güzelliği ile hayranlık uyandırmaktadır. Lüks restoranlar, butik lüks oteller, farklı konsepteki cafeleri ve hediyelik eşya dükkanları ile yaşamaya doyulmayacak bir semtidir.

Kaş denizin eşsiz mavisi üzerine çizilmiş oygulu bir kaş gibidir..

Görenleri hayran duyanları ise merakta bırakmaktadır..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yeşim SARITAŞ Arşivi