Annelere nasihat verdi

Annelere nasihat verdi
Genç: Çocuklarınızı tembelliğe alıştırmayın."

 

Canik Belediyesi tarafından kurulan Aile Okulu'nda anneler düzenlenen kurslarla eğitiliyor. Başkan Genç annelere 'aile içinde iletişim halinde olun' tavsiyesinde bulundu
 
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nda açılan Aile Eğitimi Kursu'na katılan annelerle bir araya geldi. Derste annelere tavsiyelerde bulunan ve onlarla tecrübelerini paylaşan Başkan Genç, aile eğitimlerine büyük önem verdiklerini söyledi. Canik'te bir çok noktada Aile Okulları kurduklarına işaret Başkan Genç, eğitimli ailelerin sağlıklı toplumluları oluşturduğunu belirtti.
 
'İLETİŞİM HALİNDE OLUN'
21. yüzyılda ailelerdeki en önemli sorunun iletişimsizlik olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Çünkü tamamen sosyal dünya tarafından bir baskı altındayız. Diziler, eğlence programları, internet, bilgisayar oyunları derken aile yapımız bu durumdan olumsuz etkilenmeye başladı. Nitekim veriler de bunu gösteriyor. Boşanmalar arttı. İletişimin olmadığı yerde kavga başlar. O yüzden öncelikle eşler sonra da tüm aile iletişim halinde olmalılar. Aileler mutlaka akşam yemeklerinde bir araya gelip, o gün hakkında sohbet etmeliler" dedi.
 
'TEMBELLİĞE ALIŞTIRMAYIN'
Çocukların ilk öğretmenlerinin anneler olduğunu vurgulayan Başkan Genç, "Özellikle anneler mutlaka çocuklarınızı dinleyin, hayallerini dinleyin, hatta onlara hayal kurmalarında yardımcı olun. Çocuk kendini evde ifade edemezse köşe başlarına gider. Çocuklarınızı mutlaka spora yönlendirin, ayrıca en az bir enstrüman kursuna da gönderin. 'Dersleri zaten yeteri kadar zor, çocuğum yoruluyor' derseniz çocuğu şimdiden kolaya alıştırmış olursunuz. Ona iyilik yapayım derken aslında onu tembelliğe alıştırmış olursunuz. Sporla uğraşan ve kültürel faaliyetlere katılan çocukların daha başarılı, özgüveni yerinde çocuklar olduğu araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır" diye konuştu.
 
HEDEF, MUTLU BİR TOPLUM
Canik'te 9 yıl öncesine göre çok çok iyi durumda olduklarını da ifade eden Başkan Osman Genç, "Daha da iyi olacağız. Canik'te her aileye, her çocuğa dokunacak projeler içerisindeyiz. Hayata geçirdiğimiz projelerden, yaptığımız binalardan mutlaka faydalanın. Hem kendinizde hem de çocuğunuzdaki faydalarını göreceksiniz. Canik Belediyesi olarak ailelerimizi eğiterek aile yapımızı korumayı ve sağlıklı, mutlu bir toplum oluşturmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
 
Başkan Osman Genç ders sonunda, öğretmenlik günlerini hatırladığını belirterek, kursa katılan annelerin yoklamasını aldı.

 

 

kaynak:samsunkenthaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim