Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Anne Menteşoğlu'nu da uğurladık ancak...

Anne Menteşoğlu'nu da uğurladık ancak...

Şu Samsun bir alem şehir...

Hem değerlerine önem verdiğini iddia eder, hem de değerlerine olan sahiplenme duygusunu, açığa vurmaktan çekinir, korkar.

Samsun ve Samsun'lu hiç böyle değildi. Nedenleri çok. Ama ya konuştuğunuzu gösterin, ya da riyakarlık yapmayın yeter. Mesaj yerine gitmiştir umarım...

***

Pazar günü Rahmetli Hasbi Ağa'yı andık. Andık derken, onu anma törenlerini bile Samsunspor camiası yüzüne gözüne bulaştırdı.

Birilerini sevmeyebilirsiniz ancak, Samsunspor ile adeta bütünleşip, onunla idol olmuş efsane Başkanı anma törenlerine, Samsunspor Kulüp Başkanı Sayın Tutu gelmemiş. Gelemedi veya gelmek istemedi.

Ama gelmeliydi. Utanma  belası da olsa onun hakkına, sevgisine bakarak utanıp gelmeliydi.

Rahmetli Hasbi Ağa, Samsunspor için ailesini, eşini, dostunu dinlememiş, onu baş tacı yapmış ve kendisi de bu duruşu nedeni ile Baş tacı edilmişti. Baş tacı olmaya da devam ediyor.

Peki bir anma gününde dahi, Efsane olan Başkanın anma törenine gelmeyen (gelemeyen) bir Başkanımız oldukça, şimdi soruyorum bu ayıp kime ait...

Kaldı ki onu andıktan yaklaşık 2 gün sonra onu canı kadar seven eşi Mesadet Hanım da aramızdan ayrıldı. Mesadet Hanım'ın oğullarından birisi  Tarık Menteşoğlu. O yıllardır Babası Hasbi Ağa'nın emeklerini anlatıp, oynanan oyunları yazdı durdu. Bu nedenle eleştirildi, dışlanmaya çalışıldı.

Dün cenaze töreninde şöyle bir göz gezdirdim de... Bu işin vefası yokmuş... Mesadet Ana'yı ebediyete ailesi, dostları ve sevenleri ile hep birlikte uğurladık.

Oğullar ve akrabaları gururlu dimdik ayakta idiler. Hasbi Ağa'nın çocuklarına ve akrabalarına da bu yakışırdı.

Menteşoğlu ailesi babaları ile onur ve gurur doluyken, onun yanında olduğunu ima edip böylesi günde yanında olmayan, timsah gözyaşı akıtan Samsunspor camiası ve emeği geçen Samsun'lulara bu ayıp yeter sanırım.

Yıllardır Hasbi Ağa'nın adını anıp, onun emekleri üzerinden prim yapanlar her cenahtan, dün bir kere daha timsah gözyaşlarıyla oyun oynadıklarını vefasız olduklarını net gösterdiler.

Tarih eğilip bükülen ve elbette ki sonunda kaybeden yüreksizleri her zaman büyük puntolarla yazar.

Hele hele tarih Hasbi Ağa ve Efsane Başkana vefasız davranan, onun ailesine vefasızlık yapan hiç bir kimseyi affetmeyecek. İsimlerini günü ve vakti geldiğinde büyük puntolarla takvim yaprakları ile tarihin tozlu raflarına mutlaka yazılacaktır.  

Bu ders sanırım hem Samsun ve hem de Samsunspor' a yeter de artar bile...

Bilinmeyen gerçekse;

Menteşoğlu ailesinin kayasından bir toz daha ebediyete yürüdü gitti ama bilmez ki vefasızlar; kaya yerinde dimdik, onurlu, başı dik olduğu gibi yerinde duruyor.

Haber Expres Gazetesi Yönetimi olarak önce Rahmetli Hasbi Menteşoğlu'na ve akabinde yeni aramızdan ayrılan Hasbi Ağa'nın emaneti, sevdiği, çocuklarının Annesi Mesadet Menteşoğlu'na Allahtan rahmet, kederli Menteşoğlu ailesi ve akrabalarına başsağlığı dileriz...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi