Hasan TOPUZ

Hasan TOPUZ

ANKARA VE İSTANBUL NEDEN DÜŞTÜ?(4)

ANKARA VE İSTANBUL NEDEN DÜŞTÜ?(4)

ERDOĞAN’IN SİVAS KONUŞMASI

Mart ayının ilk günlerinde idi. Erdoğan Sivas meydanından sesleniyordu. “Cumhur ittifakının iki partisi vardır biri AKP öteki MHP’dir. Üçüncü bir parti yoktur,cumhur ittifakında olan bir partiyim diyenler yalan konuşuyorlar inanmayın, bizimle resim çektirip reklam yapmak istiyorlar sakın kanmayın diyordu.” Bu sözler Alperenlere atılmış kurşun gibi sözlerdi. BBP’ye gönül verenler, Muhsin Bey’in yaralı yoldaşları şok oldular. Herkes birbirine soruyordu acaba doğrumu ,Erdoğan bu sözleri söylemiş mi?

Çok zor şartlarda seçime hazırlanan Alperenlere bu sözler doping oldu. Yurdun her yerinde AKP’ye bir tek oy vermeyeceklerine dair yemin ettiler. Sosyal medyadan okuduğumuz yazılardan gördüğümüz BBP’liler inanılmaz isyan içindeydiler. Genel Başkanlarına ateş püskürüyorlardı. Niçin cevap vermiyorsun diye ağır tenkitlerde bulunuyorlardı. Erdoğan’ın Sivas konuşmasını dinledim, kardeşim dediği Muhsin Beyin evlatlarına acımasızca saldırmalarına karşı taşlama yazdım. ÖĞRENDİK DOSTU DÜŞMANI DİYE BİR HİCİV YAZDIM.Okuyan gençler göz yaşlarını tutamıyorlardı. Samsun Alperen ocakları Başkanı Ömer Akkoyun’un gözyaşlarını hiç unutamam. Seçim gününe bir hafta kalmıştı.

DESTİCİ ÇARŞAMBA’DA

BBP Genel Başkanı Karadeniz turuna çıkmıştı. Çarşamba’ya geldi. Ayvacık mitinginden önce Rahduvan Bey caminin bahçesinde çay içtik. Erdoğan’ın Sivas konuşmasını sordum cevap vermediniz Başkanım dedim. Cumhur ittifakına oy vermiyeceğiz dedim. Gençler yazdığım taşlamayı okumamı istediler.

 “Hocam şimdi okuma watsaptan bana gönder dedi.” Belli ki, seçime kadar meselenin konuşulmasını istemiyordu. Sabırlı çok kültürlü derinliği olan bir Genel Başkandı, Muhsin Bey’in gözdesi idi. Lakin bu onun hata yapmasına engel değildi. Erdoğan’a cevap vermeli idi. Seçimden sonra bu mesele daha çok konuşulacağa benziyor.

SEÇİM GÜNÜ AKŞAMI

Çarşamba’da büyük bir mücadele verdik gece gündüz çalışan gençlerin heyecanlarına hayran kaldım.

Adayımız Ertan Sağlam, ağabeyleri Hüseyin Köz büyük gayret sarf ettiler. Seçim akşamı sonuçlar geldiğinde aldığımız %7 oy bizi çok memnun etti. Çarşamba’da BBP’sinin  yeniden sağlam temelleri atılıyordu. Gençlerin hepsine teşekkür ettim.

Türkiye’nin ancak üçte birinde seçime girmiştik, otuz büyük şehirde Belediye Başkan adayı göstermedik. Güneydoğuda devletin bekası için seçime çok az yerde katıldık.  İnsan üstü gayretle çalışan gençlerimiz, alperenlerimiz, fedakar adaylarımız ve parti yöneticileriyle bir milyona yakın oy aldık. Demek oluyor ki Türkiye’nin her yerinde seçime girmiş olsak üç milyona yakın oy alacağız, yani  %6’ya yakın oy alabileceğiz. Bu mesele parti içinde çok uzun sürecek tartışmalara sebep olacak. Daha önce birlikte olduğumuz AKP ve MHP tarafından yalnız bırakıldık. Oysa bizim Türkiye’de iki milyondan fazla oyumuz olduğu açıkca ortaya çıktı.

Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’nin Cumhur ittifakının %52 oy aldığında en az %2’sinin BBP’nin oyu olduğunu unuttular. Mahalli seçimlerde Alperenleri dışladılar, onları küçümsediler, kendilerini yenilmez sandılar. Muhsin Bey’in yaralı Alperenlerine iyi örnek olmadılar. Ceremeyi Türk milleti çekiyor.  İstanbul, yirmibin oyla kaybediliyor. İstanbul’da BBP’sinin yüz binden fazla oyu var. Bin Ali Bey’e bir oy bile vermediler. Çünkü Erdoğan’ın Sivas konuşması kanlarına dokunmuştu. BBP’nin Ankara’da yüzbinden fazla oyu vardı. Ankara’da AKP’ye oy gitmedi. Çünkü Cumhur ittifakından dışlanmayı bir türlü kabullenemediler.

İstanbul’un ve Ankara’nın kaybedilişinde başka sebeplerde vardır, lakin en önemli  sebebi de şehit Muhsin Bey’in Alperenlerinin hiçe sayılmasıdır, adam yerine konulmamasıdır. BBP Genel Başkan bu yüzden zor günler yaşadı. Fakat sabrını, devlet adamlığını, metanetini hiç bozmadı. Muhalli Seçimler BBP’sinin bir parti olmadığı bir hareket olduğu hakikatini ortaya sermiştir. Ülke zarar gördüyse o suçu birazda kendini çok büyük ve yenilmez kabul edenlerle, alperenleri küçümseyenlere sormak gerekir.Bundan sonraki politikalarında dikkatli olmaları gerektiği anlaşılmaktadır.
Selam ve Dua ile..
HASAN TOPUZ
DEVAMI YARIN

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan TOPUZ Arşivi