Hasan TOPUZ

Hasan TOPUZ

ANKARA VE İSTANBUL NEDEN DÜŞTÜ?

ANKARA VE İSTANBUL NEDEN DÜŞTÜ?

31 MART MAHALLİ SEÇİMLERİ

On beş Temmuz fetö darbesi olalı henüz üç yıl olmuştu. Mahkemeler bile sonuçlanmamıştı. Suriye’de savaş devam ediyor Amerika PKK’ya  PYD’ye inanılmaz silah desteği yapıyor, Kuzey ırakta ve Suriye’de PKK devleti kurdurmak istiyordu. Kısacası Türkiye’nin BEKA davası vardı, varlık yokluk mücadeleleri veriliyordu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kurulan ittifaklar devam ediyordu. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi Millet ittifakına devam ettiler. HDP ile dirsek temasını sürdürüyorlardı. HDP ve PKK  iktidarı devireceğiz diye meydan okuyorlardı. Cumhur ittifakı Ak Parti ve MHP  arasında devam edecekti. Büyük Birlikçilere ihtiyaçları olmadığı kanaatında idiler. Muhsin Bey’in Alperenleri darbelere karşı mücadele vermelerine karşı Cumhur ittifakından dışlandılar. MHP ile AKP  ittifak görüşmelerini aylarca sürdürmelerine rağmen BBP’si Genel Başkanını çağırmadılar. Mustafa Destici Bey son ana kadar bekledi. Bu büyük bir hata idi. Mustafa Bey Parti içinde çok büyük tenkitlere uğradı. Genel Başkan yardımcıları istifa etti. Bütün olanlara rağmen Mustafa Desteci ve arkadaşları, Cumhur ittifakına destek vermeğe devam ettiler.

BBP’NİN FEDAKARLIKLARI

AKP’nin ve MHP’nin onca dışlamalarına rağmen Mustafa Desteci ve BBP’si fedakârlıklara devam etti. Otuz büyük şehirde Belediye Başkanı adayı göstermedi. Erdoğa’nın memleketi Rize’de ve Bahçelinin memleketi Osmaniye’de Belediye Başkanı adayı göstermedi. Ayrıca Devletin bekası için güney doğuda hiç aday göstermedi. Mustafa Bey bize yapılan her türlü tenkidi göğüslemek zorundayım diyordu çünkü Türk Devleti Tehlike idi. Lakin BBP’den başka bu fedakarlığı ne AKP yaptı ne de MHP yaptı diyordu. Bir iki belediye daha olmak için BBP’yi dışlamaya devam ediyorlardı.

 

SEÇİM SÜRECİ

Seçim süreci resmen başladı. Bütün fedakârlıklarına rağmen BBP’si Cumhur ittifakının dışında kalmıştı. Mustafa Desteci Bey, biz devletin bekası için nefsimizi bir yana bıraktık. Bütün tenkitleri göğüsledik diyordu ama bence hatalı bir icraat yapmışlardı. Eğer Türkiye’nin her yerinde seçime girilse idi BBP’nin iki milyon oyu vardı. Muhsin Bey’in gönül dostlarına bu hiç yakışmadı.                                                                              

AKP,CHP,MHP İYİ Parti ve HDP Devletten milyonlarca lira seçim yardımı alıyorlardı. BBP’lilerin ise, ekmek paralarından, çocuklarının süt paralarından kısarak seçime hazırlanıyordu. Ben alperenlerin Çarşamba’da nasıl bir destan yazdıklarını bizzat yaşadım. Gece gündüz çalışarak %6’nın üzerinde oy almaları beni çok duygulandırdı. Biliyorum ki yurdun her yerinde alperenlerde de aynı coşku aynı heyecan vardı. Bilhassa Cumhur ittifakının iki partisi AKP ve MHP Alperenlere baskı yapıyorlardı. Erdoğa’nın BBP’yi hedef olan konuşmaları bardağı taşıran son damlalar oluyordu.

DEVAMI YARIN

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan TOPUZ Arşivi