AMAZONLAR TERME'NİN

AMAZONLAR TERMENİN
SAGEM Başkanı Kürşat Gündoğdu’nun Amazonlarla ilgili “Amazonlar da nereden çıktı?” haberine Termeliler karşı çıktı
TARİHİ DEĞİŞTİREMEYİZ Terme’de Amazon heykeli önünde toplanan Termeliler, “Amazonlar Terme’de yaşamıştır. Tarihi değiştiremeyiz.” dediler.
SAGEM Başkanı Kürşat Gündoğudu’nun Amazonlarla ilgili “Amazonlar da nereden çıktı?” haberine Termeliler karşı çıktı. Termeli bir kısım bayan, 10 Şubat Salı günü Terme Ulusoy Tesisleri Amazon kadını heykeli önünde ‘Amazonlar Terme’den Çıkmıştır. Amazon Bir Gerçektir. Termeliyiz Amazonuz. Geçmişini Yitiren Geleceğini Bitirir.’ yazılı pankartlarla SAGEM Başkanı Gündoğdu’nun açıklamasına sessiz kalmadılar.
“Amazon büyülü bir sözcük. Amazonların M.Ö 12.yy da Terme’de yaşadıkları ve Terme’nin Amazonların başkenti olduğu bilinmektedir. Biz Termeliyiz, Amazon kadınlarıyız. Ata bineriz. Cirit atarız. Belirlediğimiz hedefi yay kullanıp ok atarak tam 12 den vururuz... DNA larımız da Amazon kanı taşırız.” diyerek yapılan haberi protesto ettiler. 
Terme Kaymakamı İlyas Gün’ün eşi Gül Gün de bayanlara eşlik ederek “Anadolu mitolojisinin savaşçı kadın kahramanlarının M.Ö 1200'lü yıllarda Terme Çayı kıyısında yaşadıkları antik kaynaklarda belirtilmektedir. Bu yüzden Termeli bayanların bu mücadelesine sonuna kadar destek veriyorum.”dedi. 
Protestoya Kaymakamı İlyas Gün’ün eşi Gül Gün’ün yanı sıra Kent Konseyi genel sekreteri Dilek Şentürk, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Latife Sabuncu, Terme Ticaret Odası genel sekreteri Fatma Malkoç Avcı, Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası genel sekreteri Meliha Uzun, Amazon Tiyatro kurucusu Nermin Yılmaz ve çok sayıda Termeli bayan katıldı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Güler de katılarak bayanlara destek verdi. ?
Kaynak:Termi Bilgi Gazetesi
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz