ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

Amatörde Son Hafta

Amatörde Son Hafta

Pazar günü Referandum olması nedeniyle Amatör lig maçları hafta sonu oynandı.
Şöyle söyleyeyim;
Çarşamba’nın 2. ve 1.  Amatörde ki takımlarının başarıdan başarıya koşmakta…
Cumartesi günü Adapark Suni Çim Saha’da Samsun 2. Amatör küme maçlarını izledim.
Bir köy takımımız olan Gökçeçakmakspor’un Terme Evcispor ile olan müsabakasını izledim.
2. Amatör kümenin şampiyonluğunda iddialı ekibi Gökçeçakmakspor,rakibini eze eze 2-0’la geçmesini bildi.
Şöyle söylemek istiyorum;
Eskiden köylerde yaz aylarında futbol turnuvaları yapılır, hafta sonu halk o turnuvalara itibar eder, triübün yada saha kenarlarını tıka basa doldururdu.
Öyle olmasa da, dikkat çekecek şekilde seyirci vardı.
Hatta Evcispor’un bandolu-davullu taraftar ekibi bile vardı.

İlk yarı Evcispor, baskılı bir futbol oynasa da, Gökçeçakmakspor rakibini 2. Yarıda attığı gollerle yenmesini bildi. İlk 3 maçını alan Gökçeçakmakspor, lider konumunu korumuştur.
Gökçeçakmakspor-Terme Evcispor maçından sonra, 1. Amatör kümede Yeşilırmak-Ladik Beledispor maçı vardı. 1. Amatör kümenin iki iddialı takımının oynadıkları maç önemliydi. 6 puanlık bir maçtı. Yeşilırmakspor rakibini yense, aralarında ki farkı ikiye çıkaracaktı. Ayrıca diğer bir bölge takımımız olan Gençlergücü Ladik spor’u önceki haftalarda 2-1’le geçip iddialı konuma yükselmişti. Yeşilırmakspor’un, baskılı oyunu ve gol yollarında ki beceriksizliği sonuç vermedi. Konuk takım Ladikspor Yeşilırmakspor’u 2-0’la geçti. Ligin ilk yarısını 2-0 yenilgiyle kapatan Yeşilırmakspor, ligin ikinci yarısına nasıl başlar, ilerleleyen süreçte göreceğiz.
Geçen hafta amatör takımlarla ilgili yazdığım yazım dikkat çekmiş ki herkesimden olumlu cevaplar aldık.
Değerli okurlarım;
Çarşamba amatör takımları flaş bir sezon yaşıyorlar diyebilirim.
2. ve 1. Amatör kümede ki futbol takımlarımız, gruplarında esip gürlemektedir. Şampiyonluk iddiaları son sürat devam etmektedir. Yerel ve kamu idarecilerimizin, Belediyelerimizin, Kaymakamlığımızın bu kulüplerden haberdar olmaları lazımdır.
Özellikle Çarşamba’da futbola gönül vermiş, iş adamlarımızında dikkatine!
Bu sezon 2. Amatör ligde, bir üst lige çıkacak takımlar da var. Onların yanında olmak, onlara maddi ve manevi destek verilmesi gereklidir diyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve TFF’nin Amatörlere gönderdiği nakit para ve malzeme yardımlarının başka yerlere harcanmaması, her kulübün hakkının verilmesi gereklidir.
Değerli İlçe yöneticileri, Dikkatinizi çekmek isterim. Çarşamba’nın amatörde mücadele eden takımlarını destek vermenizi, yardımda bulunmanızı istiyorum. Çarşamba’da sadece, Çarşambaspor yoktur. Çarşambaspor bizim değerimizdir. Ama diğer amatör kulüpler bu liglerde bu başarıyı yakalamışken, onların yanında olmak onlara destek vermek bizim ve sizlerin görevidir diye düşünüyorum.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi