Amasya 112, 300 Bin Çağrıya Cevap Verdi

Amasya 112, 300 Bin Çağrıya Cevap Verdi
Amasya İl Sağlık Müdürü M. Rüştü Ertosun, 112 acil çağrı sisteminin geçen yıl yaklaşık 300 bin çağrıya cevap verdiğini söyledi.

Arayan vatandaşlara gerektiğinde tıbbi destek ve tıbbi yönlendirme yapıldığını belirten M. Rüştü Ertosun, toplamda yaklaşık 27 bin ambulans görevlendirmesi yapıldığını dile getirdi.

Acil sağlık hizmetlerinin sağlık hizmetleri içinde özel bir öneme sahip olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürü Ertosun, “Zamanla yarışan bu hizmetlerde uygun tıbbi donanım ve müdahalenin ihtiyacı olan vatandaşlarımıza en kısa sürede ulaştırılabilmesi asıl gayemizdir. Sağlıkta dönüşüm reformuyla beraber diğer tüm sağlık alanlarında olduğu gibi acil sağlık hizmetlerinde de vatandaşlarımıza kaliteli sağlık hizmeti sunman anlayışı bakanlığımız acil sağlık hizmetleri istasyonu, acil yardım araçları ve görevli sağlık personeli sayısını sürekli olarak artırmaktadır. Amasyamızda da bu amaçla hizmet sunmakta olan acil sağlık hizmetleri istasyon sayımız 13’e ulaşmış ve bu istasyonlarda görevli olan acil sağlık personeli sayımız 163’e ulaşmıştır” diye konuştu.

Toplam 34 tam donanımlı 112 acil yardım ambulansının yanı sıra bir adet özel donanımlı obez ambulansı ve iki kar paletli ambulansın ilde görev yaptığına değinen Ertosun, gerektiğinde Samsun’dan helikopter ambulans, Ankara’dan da ambulans uçağın göreve çağrıldığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir