AMAN,BAKTERİ ÜRETİYOR!

AMAN,BAKTERİ ÜRETİYOR!
Son ekonomik sıkıntıların arttığı bu günlerde zamlı yiyeceklerin derdinden sonra şimdi de yiyeceklerin bakteri üretmesi iddiaları ile vatandaşlar panik yaşamaya başladığı iddia edildi.

Konu hakkında Çarşamba Batıyaka’da tavuk satışı yapan esnaf Mehmet Yıldız, beyaz ette hijyen konusunda nelere dikkat edileceğini ve yine hangi durumlarda beyaz etin yıkanabileceğini aktardı. Yıldız, tavuk ve balık etinin, kırmızı ete oranla daha hızlı bakteri ürettiğine de ayrıca dikkat çekti.

“KENDİ SUYUYLA PİŞERSE LEZZETLİ OLUR”

Izgara için açılan tavukların yıkanmamasını tercih eden tavukçu esnafı Mehmet Yıldız, “İnternette her yazılan doğru mudur bilmiyoruz. Yanmaması konusunda bizim geleneksel olarak bildiğimiz, tavada pişen et veya tavuk kendi suyuyla pişerse daha lezzetli oluyor. Tabi ki biz ızgara için açtığımız tavukların yıkanmaması taraftarıyız. Çünkü direkt ateşi görüyor. Bir de yıkanırsa yapışıyor ama kendimiz de yapsak tavada pişen tavuğu yıkıyoruz. Yıkadığımız suyun süzülmüş haliyle pişiriyoruz. Bu yöntemle daha güzel ve lezzetli oluyor” ifadelerini kullandı.

44.jpg

“Beyaz ette bakteri çok daha hızlı yükseliyor”

Bu arada beyaz ette dışarıdan herhangi bir temasta bakteri üretmesinin çok daha yüksek olduğunun altını çizen esnaf Mehmet Yıldız, “İnternette araştırdığımızda, bakteri çoğalır diye bilgi oluyor. Bizler kestiğimiz ortamda mümkün mertebe, hijyen açısından sürekli eldiven ilse çalışmaya gayret ediyoruz. Balık ve tavuk etinin daha çabuk bakteri ürettiğini bilgilerimiz dahilinde görüyoruz. Kırmızı et bakteriyi nadiren üretiyor. Beyaz et ise ortam temasında bulunursa bakteri üretmesi çok daha yüksek oranda oluyor. Bu yüzden pişerken sıcaklık derecesinin yüksek olması gerekiyor” dedi.

beyaz-ette-son-durum-2.jpg

beyaz-ette-son-durum-3.jpg

HABER: Emine Temiz Yılmaz

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber