‘Amacımız Seçimi Kaybedeni Kazanmak’

‘Amacımız Seçimi Kaybedeni Kazanmak’
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Ahmet Yılmaz, yaptığı esnaf ziyaretleri kapsamında gazetemize de bir ziyarette bulunarak gazetemiz Yazı işleri Müdürü Erol Şeker ile bir araya geldi.

 

HABER MERKEZİ

Yaklaşan ÇTSO seçimleri öncesinde seçim çalışmalarına hızla devam eden Ahmet Yılmaz, yaptığı esnaf ziyaretler kapsamında gazetemizi de ziyaret etti. Yılmaz, gazetemiz Yazı işleri Müdürü Erol Şeker ile yaptığı görüşmede Şeker’in seçim süreci ile ilgili sorularını yanıtladı.

ÇTSO’yu evrak onaylayan kurum mantığından çıkaracağız

ÇTSO Başkan Adayı Ahmet Yılmaz gazetemizde yaptığı görüşmelerde neden ÇTSO başkan adayı olduğuna ilişkin yaptığı açıklamalarda, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nı Çarşamba’da sadece matbu evrak onaylayan bir kurum olmaktan çıkarıp, üyeleri için projeler üreten ve geliştiren bir kurum haline getireceklerinin altını çizdi. Aday olmaktaki temel gayesinin, “şu anki yönetimden daha iyisini yapabileceğine olan inancı olduğunu” vurgulayan Yılmaz, “Şu an yönetimde bulunan başkanımız, TSO yönetimde 3. Dönemini bitirmek üzere, kısaca artık yeter diyoruz. Başbakanımızın bile partinin tüzüğüne yerleştirdiği üç dönem ibaresinden sonra artık insanların yerini daha genç ve dinamik yönetimlere devretmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Kaybedeni kazanmak

Seçim sürecinde meydana gelen açıklamalarla ilgili herhangi bir cevap vermeyeceğini dile getiren Yılmaz, “bu süreçte eleştiriler olacaktır ve doğaldır. Ama ben bunlara cevap vermektense projelerimi anlatmayı yeğliyorum. Sonuçta seçimler demokratik bir ortamda yapılıyor. İnsanlar artık kin ve nefretle yoğrulmuş seçim süreçleri izlemekten sıkıldı. Ben olabildiğince demokratik olarak argümanlarımı ortaya koyuyorum. Bundan kaynaklıda bu tarz açıklamalara yanıtlar vermek istemiyorum. Burada altını çizmek istediğim bir nokta var. Herhangi bir seçime katılmak, bir insanın en doğal hakkıdır. Mevcut başkanımız tarafından bunun saldırı şeklinde nitelendirilmesini de anlamış değilim. Bizim kimseye saldırmak gibi bir niyetimiz yok. Biz en doğal demokratik hakkımızı kullanarak bir seçimde aday olduk. Bu yüzden de insanlar beni nefret söylemleri ile değil projelerimle ansınlar. Yani şunu söylüyoruz; ‘amacımız seçimi kaybedeni kazanmak’ dedi.

Çarşamba Ovası için AB projeleri önemli

ÇTSO Başkan Adayı Ahmet Yılmaz’ın Katıldığı programlarda ve ziyaretlerde çokça dillendirdiği AB projeleri konusunda sorduğumuz ‘bu projeleri neden bu kadar ön plana çıkarttınız?’ sorusunu da yanıtlayarak, “AB projelerini katıldığımız bazı programlarda ve ziyaretlerde dillendirdik. Çünkü Çarşamba Ovası gibi Türkiye’nin önemli ovalarından birinde bu projelerin var olmaması dikkat çekiyor. Özellikle AB’nin İPARD programı altında tarım ve hayvancılık alanında verdiği desteklerin büyüklüğünü bildiğimiz için bu projeleri ön plana çıkardık. Elbette sadece AB projelerine bağlı olarak ÇTSO için proje üretmedik. Başka projelerimiz de var. Örneğin öncelikli hedefimiz ÇTSO’nun diğer kurumlarla olan bağlantısını arttırmak olacak. Bunlar neler; Valilikler, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Örgütleri. Eğer biz bu yapılarla daha sağlam bir bağ kurarsak ÇTSO’nun da çözüm olanakları artar” dedi.

AR-GE çalışmalarına ağırlık vereceğiz

Başkan Seçilmesi halinde ÇTSO’da atacağı adımlara yönelik olarak da açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Çarşamba’da Esnafımızın ve sanayicilerimizin en büyük sıkıntılarından biri de ne yazık ki yeterli AR-GE ve Hukuksal destek alamaması. Bir örnek vermek gerekirse, bir süredir çeşitli torba yasalar devreye giriyor. Ama hiçbir esnafımız bu yasaların kendilerine ne gibi faydalar veya zararlar getirdiğini bilmiyor. Mesela bu alanlarda esnafımıza hukuksal bilgilendirme toplantıları yapılabilir. Bunun dışında esnafımıza, kendi üretim olanakları ne şekilde arttırabileceğine yönelik proje uzmanlarınca da destek sağlanabilir” dedi.

Yılmaz son olarak, “Seçimi kaybetsek de kazansak da yapacağımız iş belli rakiplerimizi kucaklamak. Bizim kin ve nefretle işimiz yok amacımız birlik ve beraberliği kurarak Çarşamba’nın gelişimine katkı sağlamak” diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber