ALTUNGEYİK VE YILDIZ GÜNEYDOĞU İZLENİMLERİNİ PAYLAŞTI

ALTUNGEYİK VE YILDIZ GÜNEYDOĞU İZLENİMLERİNİ PAYLAŞTI
Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Abdullah Altungeyik ve Tanıtma Başkanı Ahmet Mücahid Yıldız, ‘’Kardeşlik Köprüsü Gençlik Buluşması Projesi’’ vesilesiyle çıktıkları Güneydoğu turundaki izlenimlerini paylaştı

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Eğitim Başkanlığı tarafından haftalık olarak icra edilen Çarşamba Konferanslarında bu hafta Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Abdullah Altungeyik ve Tanıtma Başkanı Ahmet Mücahid Yıldız, Din-Bir-Der, AGD ve Medav öncülüğünde gerçekleştirilen ‘’Kardeşlik Köprüsü Gençlik Buluşması Projesi’’ kapsamında Samsun, Giresun, Trabzon, Rize ve Erzincan’dan üniversite öğrencilerinin katılımlarıyla ziyaret ettikleri Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis ve Van illerindeki gezilerden izlenimlerini paylaştı.

DOĞU İNSANI HAVASI GİBİ SICAK

Doğu insanının misafirperverliğini ve insani ilişkilerini koruduğunu ifade eden Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Abdullah Altungeyik, ‘’Oraya gittiğimizde belki oradaki kardeşlerimize karşı önyargılarımız yoktu ama onları daha iyi tanıma imkânı bulduk. Hakikaten oldukça misafirperver ve insani olarak ilişkileri de yüksek seviyede. Yabancı insanlara daha da hürmet, saygı ve sıcaklık gösteriyorlar. Bu ziyaretlerimizle bizler kardeşliğimizi pekiştirdik. Tanıştığımız kardeşlerimizin irtibat bilgilerini aldık. Bizlerde onlara irtibat bilgilerimizi aldık. İnşallah yaz aylarında onlarda Güneydoğu bölgesinde Karadeniz bölgesine ziyaretlerde bulunacaklar. Bizler de onları ağırlamaya çalışacağız.’’dedi.

DİYARBAKIR ULU CAMİİNDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Bölgede başta Peygamber ve sahabi kabirleri olmak üzere şehit ve şühedanın kabirlerini ziyaret ettikerini söyleyen Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Tanıtma Başkanı Ahmet Mücahid Yıldız, ‘’Ziyaretlerimiz esnasında bizi en çok etkileyen noktalardan birisi İslam âleminin beşinci Harem-i Şerif’i olan Diyarbakır Ulu Camiinde Cuma namazı çıkışı cemaatle kucaklaşmamız oldu. Bu kucaklaşma ve musafahalaşma sırasında duygusal anlar yaşandı, gözyaşlarını tutamayanlar oldu. Diyarbakır bizi bağrına bastı. Hepimizin kardeş olduğunu, bu bölgenin yanlış tanıtıldığını bize orada ifade ederek gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretlerden dolayı bize teşekkür ettiler.’’şeklinde konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel