ALTINDA KREDİ KARTI İLE SATIŞ BAŞLIYOR

ALTINDA KREDİ KARTI İLE SATIŞ BAŞLIYOR
SAMSUN KUYUMCULAR ODASI BAŞKANI SALİH ÖZMAN: “BÜROKRATLARLA YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMEDE ALTINDA SINIRLI DA OLSA BİR TAKSİT İMKANIN GELECEĞİNİ SÖYLEDİLER”

 “KREDİ KARTI İLE KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDE DE SATIŞ İMKANIMIZ TEKRAR AY SONUNA KADAR GERİ GELECEK. BUDA BİZİ SON DERECE MEMNUN EDECEK” 
 “BİRÇOK İNSAN ZARURİ TÜKETİMLERİNİ KREDİ KARTI İLE GÖRÜRKEN, ALTIN GİBİ DEĞERLİ MADEN, İHTİYAÇ DIŞI LÜKS TÜKETİM SAYILABİLECEK BİR ÜRÜNÜ KREDİ KARTI İLE TAKSİTLE ALMAMASI GERÇEKTEN ANLAŞILABİLİR DEĞİL”
Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, kredi kartı ile satış imkanlarının ay sonuna kadar geri geleceğinin müjdesini verdi. 
Altın fiyatlarının son günlerde göreceli olarak bir düşüş içersinde olduğunu belirten Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, “Altın şuanda geldiği seviyelerin altında ama biz bu noktalara geleceğini aylar öncesinden tahmin ettik ve tüketicilere ve kamuoyuna bunu söylemiştik. Şuanda spot altın piyasasında gelinen nokta bin 230 dolar seviyelerindedir. Bu bin 220 dolara kadar düştü. Buda son 7 ayın en düşük seviyesiydi” dedi.
Altın fiyatlarının bundan sonra çok fazla düşmeyeceğini ifade eden Özman, “Çünkü Ortadoğu’daki karışıklık, Irak’ta, Suriye’de, İran, İsrail ve Gazze bölgesindeki karışıklık aslında istikrarsız bir ortam oluşturuyor. Bu istikrarsız ortamda fiyatların düşmesini engelliyor. Bu karışıklıktan dolayı çok fazla düşmez. Ancak bu seviyelerden bir miktarda aşağıya gelebilir. Bunun bin 210 dolar seviyesine gelmeyi bekliyoruz. Şuanda bin 200 - bin 240 dolar aralığında seyreder. Buda TL bazında Türk yatırımcı için altın şuanda bulunan fiyatlardan yani 87 - 88 TL bandında dolaşacaktır. Bunun altında çok bariz bir düşüş olacağını düşünmüyoruz. Bir sıçrama yapıp yükseleceğini de düşünmüyoruz. Yükselme ihtimali düşme ihtimalinden çok daha düşük. Dolayısıyla bu seviyelerde altın yatırımı, alternatif yatırım aracınız yok ise yapılabilir. Buna göre çeyrek altın 158 TL, yarım altın 316 TL, Cumhuriyet altını da 610 TL, bilezik satış fiyatlarımızda 87 TL’dir. Satışlarımız yaz sezonun bitmesi ve okul sezonun başlamasıyla belli bir oranda düşüş içersinde” diye konuştu.

ALTIN DA TAKSİTLENDİRME DÖNEMİ YENİDEN BAŞLIYOR
Kredi kartı sınırlandırılmasının kuyumculuk sektörünü son derece mağdur eden bir uygulama olduğunun altını çizen Özman, “Bürokratlarla yaptığımız görüşmede altında sınırlı da olsa bir taksit imkanın geleceğini söylediler. Hatta Eylül ayının ilk haftasından itibaren taksitli satışların başlayabileceğini ümit ediyorduk. Fakat Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile hükümetin yeniden kuruma işleri olunca bu süreç ay sonuna kadar ertelenebilir. Fakat ay sonunun geçeceğini zannetmiyorum. Kredi kartı ile kuyumculuk sektöründe de satış imkanımız tekrar ay sonuna kadar geri gelecek. Buda bizi son derece memnun edecek. Çünkü kredi kartı olmadan satışlarımızın ne kadar düştüğünü hem banka hesaplarında görülebilir hem de maliyedeki cirolarımızdan görülür. Vatandaşın alım gücü son derece düşük. Birçok insan zaruri tüketimlerini kredi kartı ile görürken, altın gibi değerli maden, ihtiyaç dışı lüks tüketim sayılabilecek bir ürünü kredi kartı ile taksitle almaması gerçekten anlaşılabilir değil” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir