ALTIN’DA ERKEN YÜKSELİŞ!

ALTIN’DA  ERKEN YÜKSELİŞ!
Değişmeyen yatırım araçlarından altın fiyatları seçimi beklemeden hızlı ve şaşırtıcı biçimde artışa geçtiği gözleniyor.

Piyasalarda ki tedirginlik altın fiyatlarına yansırken, 2024 yılının ilk çeyreğinde 22 ayar altın 2 bin 95 liradan satışa sunulurken 24 ayar altın 2 bin 130 liradan satılıyor.
Samsun’un Çarşamba ilçesinde Kuyumcu esnafı Harun Eskinler, serbest piyasada altının 2023 yılı yaz sezonu ile 2024 yılının ilk çeyreğinde değişen fiyatları ve altın sezonunu değerlendirdi. Altın piyasası hakkında değerlendirmelerde bulunan Kuyumcu esnafı Harun Eskinler, “Şu an yükseldiğini gözlemlediğimiz altın fiyatları seçimden sonra daha hızlı ve daha fazla yükseleceği beklentisi çok yüksek görüldüğü şimdiden konuşulmaya başladı. Bu haftaya da beklenenden hızlı yükselişle başlayan borsa, dün sabah saatleri itibarı ile 22 ayar altın 2 bin 95 lira, 24 ayar altın 2 bin 130 liradan satışa sunulmaya başladı” dedi

“Haziran ayı gibi 2 bin 500 liraya kadar çıkmasını bekliyoruz”
Altın fiyatlarında seçimden yerel seçimlerden sonra daha hızlı şekilde tırmanış yaşamasını beklediklerini dile getiren esnaf Harun Eskinler, “Altın fiyatlarında seçime kadar durgun seyreder, seçimden sonra artış olur diye düşünüyorduk ama öyle olmadı. Bu günlerde birden bire 100 TL artış ile herkesi şaşırttı ve şaşırtmaya devam ediyor. Bu yükselişin seçimden sonra özellikle Haziran ayı gibi 2 bin 500 liraya kadar çıkmasını bekliyoruz. Şu anda da zaten gidişat o durumda. Yılsonuna kadar da 3 bin liraya kadar çıkmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

1200x627-gram-altin-kac-tl-gram-altin-dustu-mu-gram-altin-fiyati-22-aralik-1640145044059.jpeg

“Altın, uzun soluklu bir yatırımdır”
Altına yatırım yapmak isteyenler için, en güvenli limanın altın olduğunun altını çizen Kuyumcu esnafı Eskinler, “Altına yatırım yapmak isteyenler yapabilirler. Altın her zaman en güvenli liman olmuştur. Geçen sene bu zamanlara göre yüzde 55 – 60 artış var. Bu oranlara bakarak yatırımcının kar yaptığını rahatlıkla görebiliriz. Altın, uzun soluklu bir yatırımdır. Çok fazla düşüş göremeyiz altında. Düşerse bile, 100 lira çıkar, 20-30 lira düşüş olur. Altında ki bu ani yükseliş beklentilerden aslında bir ay erken oldu” diye devam etti.

2023 yılı yaz sezonunun hem fındık hasat zamanından kaynaklı hem de düğün sezonundan kaynaklı hareketli geçtiğini belirten Eskinler, “Yaz sezonunda gayet hareketliydik. Çarşamba’nın ekonomisine en büyük katkı sağlayan fındık fiyatları yüksek seyrettiğinden, vatandaşlar ev ve arsa alamadığından dolayı parayı altına yatırım yapmayı tercih ettiler. Bozdururken de kar oranı azalmamasını tercih ettiler. Düğün sezonunda ise en çok tercih edilenler gram altınlar tercih edildi. Önceden yarım gram tercih ediliyordu. Üretimden kalktığı için gram altın revaçta” cümlelerini kullandı.

1463205.jpg

img-1916.jpg

Ayrıca Eskinler, altın fiyatlarının 2024 yılının ilk yarısında 2 bin 500 liraya kadar çıkacağını belirtirken son yarısında ise 3 bin lira bandında seyredeceğini vurguladı.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir