Altın fiyatları yükselir mi?

Altın fiyatları yükselir mi?
Bir süredir düşüş eğilimdeki altın fiyatları hakkında tahminde bulunan kuyumcular, yukarı yönlü bir artışın kapıda olduğunu belirttiler

Geçtiğimiz haftalarda düşüşe geçen altın fiyatlarında son günlerde yükseliş grafiği altın yatırımcılarının dikkatini çekerken, kuyumcular yaptıkları tahminde 2022 yılı sonunda büyük bir fiyat artışının yaşanacağını ifade ettiler.
 

altin-fiyatlari-yukselir-mi-1.jpg
“Tekrar yükseliş bekliyoruz”
Çarşamba ilçesinde kuyumcu Engin Gökgöz, altın fiyatlarında 2022 yılı içinde büyük bir artış beklediğini söyledi.  Altın fiyatlarında kur sebebi ile büyük artışlar olacağının altını çizen Gökgöz, “Altın fiyatları belli oynaklıklar gösterse de özellikle bu dönemde ,yani özellikle 2022 yılı sonuna kadar tekrar bir yükseliş bekliyoruz. Kur nedenli yükselişler olma ihtimali bizce yüksek gözüküyor. Belli bir artış bekliyoruz. Kasım ve aralık ayı 1100’lü seviyeleri görebilir. Altının değerini belirleyen iki çarpanımız vardır. Bunlardan biri ons, diğeri dolardır. Ons pek değer kazanmasa da hatta değer kaybetse de doların değer kazanmasından dolayı altında artış yaşanır.” dedi.  

“Vatandaş gram altın tercih ediyor”

Vatandaşın gelir elde etmek istediğini belirten Gökgöz, “Altın bir yatırım birimi olduğu için özellikle son dönemde fındık üreticileri altına yöneliyorlar. Genelde vatandaşlarımız fiziki olarak bulundurabilecekleri bir yatırım aracı istiyorlar. Zaten geleneksel bir yatırım aracı olan altında, artış yönündeki beklentiler bir hayli yüksek. Müşterilerimiz altında en çok külçe altın, daha sonra da 0.50, 1 gram şeklindeki altınları tercih ediyorlar.” şeklinde konuştu.

altin-fiyatlari-yukselir-mi.jpg

HABER: Zafer Can KARAHAN – Şükrü KARAKAŞ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber