“Altın En Büyük Limanımız”

“Altın En Büyük Limanımız”
Çarşamba ilçesinde altın satışı yapan Harun Eskinler, eskiye nazaran düğün sezonlarında alınan altınların gramında düşüş yaşandığını hafif ürünlerin tercih edildiğini belirtti

Çarşamba ilçesinde kuyumcu esnafı Harun Eskinler, yapılan düğünlerde eski adetlerin devam ettiğini ancak düşük gramlı altın alındığını dile getirirken yapılan fındık hasadı sonrası insanların ev, araba almak yerine altın almaları konusunda öneride bulundu.
harun.jpg
Hasır yerini sete kaptırdı
Geçtiğimiz senelerde tercih edilen altın modellerinin yerine hafif ürünler tercih ettiğini aktaran kuyumcu esnafı Harun Eskinler, “Bilezik fiyatı gramı bin 625 TL, çeyrek altın ise 2 bin 925 TL.Şuan için düşüşte ama kendini tekrar toparlayabilir. Bence yatırımcılar için alım fırsatıdır. Eskiden insanlar daha fazla altın alıyordu. Ortalama 100 – 150 gram bilezik alan oluyordu. Bu rakamlar şuan 50 – 60’a kadar düştü. İnsanlar önceden hasır alıyordu şimdi ise set alıyorlar. Daha hafif ürünler tercih edilmeye başlandı. Tabii ki altınsız düğün olmuyor. Eski adetler devam ediyor. Herkes altınını alıyor. Çünkü altın bizim geleneğimiz. Altın almaya gelenler alabildiği kadar almaya çalışıyor. Bütçesine göre hareket ediyor. Fakat altın ister yatırım aracı olarak ister takı olarak asla önemini yitirmez. İnsanların alım gücü olduğu sürece almaya devam ederler.” Şeklinde konuştu.
altin-en-buyuk-limanimiz-2.jpg
“Altın artık oyuncak gibi oldu”
Düğünlerde takı olarak altın tercih eden vatandaşların çeyrek yerine gram aldığını dile getiren esnaf Harun Eskinler, “İnsanlar önceden düğünlerde takı olarak çeyrek altını tercih ediyordu. Çeyrek bugün 2 bin 925 TL. Artık çeyreğin yerini 1 gram dediğimiz altınlar aldı. Bugün 1 gram altın bin 625 TL. Artık gram altının da yerini 0,50 ve 0,25 gram altınlar almaya başlamıştı. Artık son yapılan düzenlemeye göre 0,50 ve 0,25 gram altınlar üretimden kaldırıldı. Sadece 1 gram ve üstü altınlar üretiliyor. Bunun nedeni ise, 0,50 ve 0,25 gramın üretimi daha maliyetli. Maliyetleri aşağı çekmek adına piyasadan kaldırdılar. Altın artık oyuncak gibi oldu. Önceden en küçük altın çeyrekti. Üretimden kaldırılması bizim içinde iyi oldu.” ifadelerini kullandı.
altin-en-buyuk-limanimiz-5.jpg
“En 2 bin liranın üstünde olması gerekiyor”
Altının gram fiyatının şuan bin 625 TL olmasının maliyetinin karşılamadığını ve altının şuan alım fırsatında olduğunu vurgulayan esnaf Eskinler, “Ev, araba ve arsa fiyatları 5 - 6 katına kadar arttı. İnsanlar önceden hasat ettikleri fındık paraları ile ev, araba alabiliyorlardı. Artık böyle bir şey mümkün değil. Ben fındık parasının altına yatırım yapılmasını daha mantıklı buluyorum. İnsanların da beyaz eşya ve mobilya almaya yöneleceklerini düşünüyorum. Altın şuan alım fırsatında. Eğer insanların ellerinde paraları varsa almalarını tavsiye ediyorum. Altın fiyatının daha fazla düşeceğini beklemiyoruz. Çünkü, altının normalde daha yüksek fiyattan işlem görmesi gerekiyor. Çünkü maliyeti söz konusu. Bu maliyet şuanda altının fiyatını karşılamıyor. En 2 bin liranın üstünde olması gerekiyor. Şuan yatırım fırsatı olmasa bile alım fırsatıdır.” cümlelerini kullandı.

“Altına rağbet hiçbir zaman azalmaz”
Gelecek senelerde altının değerinin daha da değerleneceğini söyleyen Eskinler, “İnsanlar altını her zaman güvenli olarak görüyorlar. Yastık altı yatırımı, evlatlarına takı ve düğün hediyesi olarak görüyorlar. Altına rağbet hiçbir zaman azalmaz. Bence seneler sonra şuankinden daha da değerli olur.” dedi.

Ayrıca Eskinler, altının en büyük liman olduğunu vurgularken önümüzdeki aylarda altın fiyatının yükselebileceğinin sinyalini verdi.

HABER: EMİNE TEMİZ YILMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir