ALTERNATİF ÜRÜN: İSTİRİDYE MANTARI

ALTERNATİF ÜRÜN: İSTİRİDYE MANTARI
Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde 2012 yılında başlayan İstiridye Mantarı yetiştiriciliği günden güne çiftçilerin ilgi alanına giriyor.

Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından 2012 yılında ağaç kütüklerinde demonstrasyon amaçlı 2 üreticide başlayan İstiridye Mantarı yetiştiriciliği, gün geçtikçe ilçe geneline yayıldı. İlçede Şeyhgüven, Çınarlık, Gülören, Kürtün ve Demirli köylerinde kütükte istiridye mantarı yetiştiriciliği sürerken, birçok mahallede ki çiftçiler de alternatif ürün olarak İstiridye Mantarı yetiştiriyor.

Konuyla ilgili Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman yaptığı açıklamada, İstiridye Mantarının kolay bir yetiştirilme süreci olduğunu ifade ederek, çiftçiler için önemli bir fırsat olabileceğini söyledi. Akman, “Elde edilen sonuçlar ışığında üreticilerimiz ilk etapta küçük çaplı üretime başlayarak ailelerine destek sağlayabilecekleri gibi yetiştiriciliği öğrendikten sonra daha büyük işletmeler ile üretime devam edebilirler. Bununla birlikte hem kütükte hem de bitkisel atıklar üzerinde yapılan istiridye mantarı yetiştiriciliğinde insan sağlığı ve çevreyi korumak amacıyla herhangi bir kimyasal kullanılmamıştır. Mantar sineğine ve diğer zararlılara karşı yapışkan bantlı tuzaklar tercih edilmiştir. Kültür mantarı yetiştiriciliğine göre yetiştiriciliği daha kolay olup, evlerin boş depolarında ya da bodrum, garaj gibi alanlarda gerekli şartlar oluşturulduktan sonra hızla gelişim sağlayıp ürün verebilmektedir.​” Denildi.

 

 

 



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber