Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Alo 112 acil mi?

Alo 112 acil mi?

Alo 112 acil mi?

Bugün yazıma Kurban Bayramı ile başlamak istiyorum. Mübarek Kurban Bayramımızı kutladık ve kimi sevinçli kimi üzüntü ile geçirdi.

Diğer yandan siyasetçiler de Kurban Bayramında boy gösterdiler.

Kimi Belediye başkan aday adaylığı adına kimi belediye meclis üyeliğine.

Ama bayram da hastaneler Kurban Bayramını geçirmek zorunda olanlar da oldu.

Hastaneye gidecek hastalar için en çok duyduğunuz söz nedir desem?

"Alo 112 acil mi, hastam var acil filanca adrese gelebilir misiniz?"

Konu bu noktada başlıyor (muş).

Bayram sonrasında bugün haber yaptığımız HASTANE haberi sırasında bazı vatandaşlar yanıma gelerek şunları dile getirdiler.

Erol bey ne olur şu Acil Ambulanslarını yaz. Bizim insanımız kadar duyarsız vatandaşlarımız Ambulanslarımızı boşuna uğraştırıyor.

Ambulanslar çok acil ve hastaneye getirmekte zorluk çeken hayati tehlikesi olan hastalar içindir. Ama bizim halkımız karnı ağrıyor, küçücük bir ağrısı olduğunda evinin önünde 2-3 araç var ama hemen telefonu açıp Ambulans çağırıyorlar.

Ambulans her çağrıya gitmek zorundadır. O kadar basit hastalıklar için ambulans çağıranlar gerçekten hayati tehlikesi olan hastaların zaman zaman hayatını kaybetmesine neden oluyor.

Ambulanslar Samsun çağrı merkezinden yönlendiriliyor. Onlar da gelen adrese yönlendirmek zorunda kalıyorlar. Ne olur yazın artık bu kadar duyarsız vatandaşların olur olmaz sıkıntılarında ambulansı çağırmamalarını sağlayın. Çok zor durumda kalıyoruz. Ambulans sayısı yetersiz, personel yetersiz kalıyor ve bu nedenle gencecik hastalar bilinçsizce çağrılan ambulanslar nedeni ile hayatını kaybediyor" dedi.

O esnada başka bir vatandaş ise, "Otobüse geç kalan vatandaş bile ambulans çağırıyor ki otobüse yetişebilmek için. Bu kadar duyarsız olduk. Bu sıkıntı mutlaka düzeltilmelidir" dedi.   

Bu nedenle bizler de diyoruz ki; Ambulanslar hayata bizleri bağlayan ince çizgide ki en önemli yardım noktalarımızdır. Lütfen keyfi işleriniz için, telefon geyikleriniz için veya küçücük sıkıntılarınız için ambulansları meşgul etmeyin.

Bilin ki bu gün sizin yaptığınız bu duyarsızlık belki de bir gün gerçekten hastanız olduğunda başka birinin yaptığı aynı hareket nedeni ile acıya dönüşebilir. En sevdiğinizi duyarsız birisi yüzünden kaybetmemeniz için lütfen 112 acil ambulansını keyfi şekilde meşgul etmeyiniz.

Sevdiklerinizin hayata bağlı kalması için ambulansları keyfi çağrılarla kaybetmeyin...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi