Alışveriş Sitelerine Güven Damgası Geliyor

Alışveriş Sitelerine Güven Damgası Geliyor
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci açıkladı. Güvenlik ve gizlilik noktasında tüketicilerin endişelerini gidermek için alışveriş sitelerine güven damgası geliyor

Güvenlik ve gizlilik noktasında tüketicilerin endişelerini gidermek için güven damgası getireceklerini belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, E-Ticaret'te güven damgası ile tüketicilerin güvenli alışveriş yapacağını söyledi.

E-TİCARETTE GÜVEN DÖNEMİ

22 Eylül'den itibaren elektronik ticarette güven unsurunu oluşturan güven damgasını kamunun görüşüne açtıklarını ifade eden Bakan Tüfenkci, "Buradaki amacımız internet üzerinden alışverişlerde gizliliği temin etmek. Bu noktada güvenlik ve gizlilik noktasında endişeleri olan tüketicilerin endişelerini gidermek için güven damgasını getiriyoruz. Bundan sonra bu damgayı alan sitelerdeki denetimler ve gizlilik daha bir dikkatli bir şekilde takip edilecek" diye konuştu.

ALDIĞINIZ ÜRÜN FARKLI GELMEYECEK

E damgalı sitelerden alışveriş yapan tüketicilerin daha güvenli ve aynı zamanda gizliliğe riayet ettiğini bileceğini aktaran Bakan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Bu site üzerinden satılan malların kendilerine ulaşma noktasındaki aksaklıkların olmayacağını garantili olarak görmüş olacak. Bunun biz güvenlik ve hizmet standartlarını denetlerken aynı zamanda getireceğimiz sistemle E-Ticaret üzerinden alışveriş yapan insanların somut bir şekilde bir parfüm markasını elektronik ortamda sipariş ettiğinizde bir başka markayı gönderemeyecekler. Bu damgaya sahip siteler eğer böyle bir şey olduğunda bizler bakanlık olarak müdahil olup gerekli yaptırımları yapabilecek konumda olacağız. Burada güven damgasını sağlayıcı kuruluşlar var. Kamu niteliğindeki meslek kuruluşlarla yetkilendirilmiş anonim şirketler olacak ve bunlar vasıtasıyla bu tür sitelerin denetimini sağlamış olacağız. Bakanlıkların bunun kontrolünü yapacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir