Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Alın size eleştiri hem de babasından… Gerisi de gelecek.

Alın size eleştiri hem de babasından… Gerisi de gelecek.

 

     O kadar sade bir tören ki… Kimsenin ne bilgisi, ne ilgisi ne de daveti yok. Birkaç kişi dışında!. “Körler sağırlar, birbirini ağırlar” misali anlayacağınız. Tıpkı Belediyeye ait  “BETON SANTRALİNİN SATILMASI GİBİ”. Hani her güzelliği alkışlıyoruz ya!. Eksik ve hataları da eleştiriyoruz. İşte o eleştirilerden birisi bu yazıdır. Hem de tam atış noktasından… Hem de en babasından.

    Hatırlarsanız Belediye Başkanlığına geldiğinde Başkan Dündar, “Belediyeler işletmecilik yapamaz” demiş ve akabinde “BETON SANTRALİNİ SATMIŞTI”.  Ama bilinmeyen ve hiçbir vakit açıklanmayan o beton santralinin kaça satıldığı ve içinde ki araç filosu ne olduğu olmuştur?. Kaldı ki o filo içinde kendisinin de ihtiyaç diyerek milyarlara son teknoloji donanımı ile aldığı beton pompası ile 2  olan pompa aracı ve en az 10 son model kamyon vardı.

    Hani kendisi demişti ya!. Belediyeler İşletmeci değildir. İşletmeleri kapatacağız yâda satacağız diyerek. Sonra Belediye o işletmeciliği dediği yerleri sattı sonra yerine daha gözde (!) mekânlar tabir edilen GÖL, GÜLHANE- TARİHİ DEĞİRMEN (tam manası ile işletilemese de) gibi İşletmeleri açtı. (Dedikodular bazılarında özel odasının olduğu bile konuşuluyor. Biz dedikoduyu aktarıyoruz %100 var demiyoruz. Mesela meşhur Göl ve Gül kafede). Ve böylelikle Belediyecilik İşletmecilikten çıkartılmıştı!?. O kadar belediye personelini de orada masa başından alıp garson yaparak hem de!. Belediye bunları yaparken İşletmeci değildi!. Ve sonuç olarak Belediyenin betona çok ihtiyacı varken satılan Beton santralini kimse kaça satıldı, nasıl satıldı, şartları neydi diyerek hiçbir vakit cesaret edip sorgulamadılar. Buna Belediye Meclis Üyeleri dahil. Onlarda bu konuyu hiç bilmiyorlarmış(!). Araçlar ne oldu sorgulamadı.    

    Belediyenin betona çok ihtiyacı varken satılan Beton santralini kimse kaça satıldı, nasıl satıldı, şartları neydi diyerek hiçbir vakit cesaret edip sorgulamadılar. Buna Belediye Meclis Üyeleri dahilmiş. Onlarda bu konuyu tam olarak bilmiyorlarmış(!). Araçlar ne oldu sorgulanamamış.   

     Ve bu günlere gelince; Başkan cuma günü için Mübarek gün demiş, Cuma Namazının akabinde yeni Araç filosunu göstermek için sade bir tören düzenlemiş!. İlk önceleri biz üzüldük. Bize niye haber verilmedi diyerek. Ama İlçe teşkilatının ve protokolün de olmadığını öğrenince biz hafif kalmışız ortada!. Neden davet edilmemiş, edilmişte kimse gitmemiş mi net bilinmiyor. İddialar bunlar. Ancak her ne olursa olsun İlçe teşkilatı bile olmayan bir tören. Hem de AK Partili Belediye olarak ve AK Parti döneminde!??. Şaşırmamak elde değil?. Hele ki açıklanan bir uçağı eksik törende… Oysa küçücük bir işyeri açılışına bile herkes davet edilirken, bu törende davet edilmemelerini anlayamamak. Bunlar hiçte hayra alamet değil!?.

    Önce filoya alınan araçları sayalım: 2 milyon 400 bin lira değerindeki 23 araç. Filo içinde 5 adet çift çeker damperli kamyon, 1 adet büyük yükleyici iş makinesi, 2 adet kırıcı-kazıcı-yükleyici iş makinesi, 2 adet sıkıştırmalı çöp taşıma kamyonu, 1 adet çift kabin morglu cenaze taşıma aracı, 1 adet tek kabin morglu cenaze taşıma aracı, 3 adet transit kamyonet, 2 adet transit minibüs, 4 adet Transit Connect hizmet aracı, 2 adet Doblo Combivan.

    Törende Belediye Başkanı Dündar ne demiş?: “Çarşamba ilçesinde göreve başladığımız 2004 yılından 2012 yılına kadar birçok hizmeti hayata geçirdik. Alt yapı hizmetlerinden sosyal alanlara kadar ilçemiz yeni yatırımlarla gelişti. Atıksu Arıtma Tesisleri, İçme Suyu Arıtma Tesisleri gibi tesislerle çevre yatırımlarına önem verdik. Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi’nin ardından ilçemize 3. bir fakültenin daha kurulması için OMÜ ile görüşmelerimiz sürüyor. Yeni araçlar şehrimize hayırlı olsun” dedi. (İHA dan alıntı)  İyi demiş. Güzel hizmetlerine teşekkür ediyoruz biz de yasak olsa da bazen de olsa kıyısından yararlanıyoruz. O nedenle sadece bu tören üzerine birkaç soru soralım.

    Soru 1: Atıksu Arıtma Tesisleri nerede?. Varsa bile olmayan kanalizasyonun neresinde arıtma yapılıyor. Cumhuriyet (Köyü) Mahallesinin atık su arıtmasını saymayınız. İlçe merkezinde ki kanalizasyonların hali ortada. Hangi mahalleye (merkezde) atık su arıtma tesisi kurdunuz?. Milletin niye haberi yok. Sosyal alan çiçek ve böceklerle, lalelerle doldurulan Adapark mı, 4 yol mu?. Tesis derken mesela Sinema, tiyatrodan ilçede geçilmiyor maşallah değil mi?..

Soru 2: 3. Fakülte için çalışıyorsunuz teşekkürler. Kimsenin başaramadığını yapıyorsunuz da, İletişim Fakültesine Öğretim Görevlisi, Dekan falan bulunamadığı için bu yıl eğitim olamayacakmış. Doğru mu?. 3 olsa ne fark eder?. Bu alana spor kompleksi ve sosyal alan için ne yaptınız?. Haberleri Miz akabinde yapılan halı sahayı saymayın. DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA HABİRE DON BİÇMEK NİYE?

Soru 3: Beton Santrali araç filosuna ne oldu?. Oradan alınan ücret ne oldu?. Belediye beton Santralinden betonu nasıl alıyor?

Soru 4: Beton Santralini sattınız ama Müdürü hala o alanda görev yaptığı iddia ediliyor. Olmayan Beton Santralinin Müdüre mi ihtiyacı var?. Yoksa santralle ilişkili misiniz hala?. Varsa nedir?

Soru 5: Beton Santrali,  Belediye kumu nereden alıyor ve beton santralinden betonu nasıl alıyorsunuz?

    Sorular daha çok uzar gider. Sadece bu son yapılan konuşmadan çıkan sorular.  Beton santrali için muhalefet karnından çok konuştuğu için biz alenen araç filosu ile bağlantılı sorduk. Başka art niyetimiz asla olamaz.

    Yaptığınız hizmetler için halkımızdan önce biz bir kere daha teşekkür ediyoruz. Ama açıklanmayan bu sorulara da cevabınız ne olacak merak ediyoruz.  

    Gerçi okumuyormuşsunuz gazetemizi ama kuşlarınız belki iletir umudundayız?. Yıllar sonra ilk kez soruyoruz, inşallah lütfedip bir kere cevap verirseniz. O cevapları da bu gazete sayfalarımızdan yayınlarız. Tabi yine kızmadan, gürlemeden, yıkıp talan etmeden. Soru sorma densizliğim için de ayrıca özür dilerim. Size soru sormak her zaman hatadır çok iyi bilirim. Bunu en iyi bilenlerdeniz.

    Ne olursa olsun yeni Filo İlçemize hayırlı olsun. Harbiden alınmayan bir helikopter ile uçağımız kalmış. Onları da alırız inşallah da, İlçe teşkilatı ve protokolle birlikte ilçe halkıyla kucaklaşarak yeni filoyu seçim öncesinde şen şakrak konserler ve açılışlarla açıklarız.

    İmar İnşaat Şirketi var ya!. Her şey nasıl olsa oradan geçiyor. Bir şeyler var demiyorum ama orası da olmada var ya!. Orası Belediye değil zaten o şirket onlar işletmecilikte yapabilirler değil mi?. Sadece Ortak Canıım. İşletme yapsalar da belediyeyi bağlamaz zaten bilirim!. Oysa göreve gelirken “hiçbir şey gizli kalmayacak halk her şeyi bilecekti ya!”. Ondan sorduk. Bizimle alakası yok. Kısacası belediyeler işletmecilik yapmazdı, Belediyede işletme olamayacaktı?. Mevcut işletilenler nedir? Neyi, niçin ve kimi işletiyorsunuz?

Mutlu ve sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi