ALİM ÇAKIR ADAY ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI

ALİM ÇAKIR ADAY ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI
Yerel Seçimler için Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılan Alim Çakır Ak Parti’den Aday Adaylık Başvurusunu yaptı

5971e3f1-4c90-4a92-9b55-c7592ea826dc.jpg
Salıpazarı Ak Parti İlçe Başkanlığı binasına büyük bir kalabalıkla gelen Çakır Salıpazarı Ak Parti Seçim İşleri Başkanı Turan Yüksel’e başvuru dosyasını teslim etti.

Ak Parti Seçim İşleri Başkanı Turan Yüksel, adaylık başvurusu yapan Alim Çakır’a başarılar dileyerek başvuru dosyasını teslim aldı.

Ak Parti Salıpazarı Belediye Başkan Aday Adayı Alim Çakır burada yaptığı basın açıklamasında;

Sayın İlçe Başkanım, değerli dostlarım ve kıymetli basın mensupları.

2013 yılında sözleşmeli personel olarak adım attığım Salıpazarı Belediyemizde çok değerli başkanım Sayın Halil Akgül’ün takdirleriyle her kademe görev yaptım.

2013 yılında çıkan yasa ile sözleşmeli pozisyonundan memur kadrosuna atandım. 2019 yılında ise Belediye Başkanımız Sayın Halil Akgül’ün takdirleriyle Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildim. Son dört yıldır bu görevi fiilen yürütmekteyim.
b7f5d703-975b-4fb0-8e0d-3a135b77617d.jpg
Görev yaptığım sürece bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Ak Parti İlçe Başkanım İsmail Yaman’a, Belediye Başkanım Sayın Halil Akgül’e, gece gündüz demeden omuz omuza çalıştığım mesai arkadaşlarıma, değerli muhtarlarıma ve Salıpazarı Halkımıza teşekkür ediyorum.

Bugün ise 11 yıldır devlet memuru olarak görev yaptığım Salıpazarı Belediyesindeki görevimden önümüzdeki 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde Ak Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olmak için ayrılmış bulunuyorum.

2002 yılında Ak Parti’mizin kurucu üyesi olarak bu kutsal davanın bir neferi oldum. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerinde ise Ak Parti Belediye Meclis Üyesi adayı oldum.

Şimdi sizlerin huzuruna 11 yıllık bilgi, birikim ve tecrübelerimi doğup büyüdüğüm güzel ilçeme hizmet etmek için çıktım. Aday adaylık başvuru dosyamı Ak Parti Salıpazarı İlçe Başkanlığımıza sunuyorum.

Rabbim çıkmış olduğumuz bu hizmet yolculuğunda yar ve yardımcımız olsun. Diğer aday adayı arkadaşlarıma da başaranılar diliyorum.

“Salıpazarı İçin hep birlikte, el ele” diyor hepinizi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.
5cd76d2a-7692-44c8-85c4-715181085958.jpg
ALİM ÇAKIR KİMDİR?
1978 yılında Salıpazarı İlçesi Düzköy Mahallesinde dünyaya geldi. İlköğrenimine Düzköy İlkokulu'nda başlayan Çakır, ortaokul eğitimini ise Gökçeli'de tamamladı. Çarşamba Teknik Anadolu Meslek Lisesi'ni başarıyla bitirdikten sonra, eğitim hayatına Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde devam etti ve bu fakülteden mezun olarak lisans eğitimini tamamladı.

Siyasi kariyerine Salıpazarı AK Parti kurucu üyelerinden biri olarak adım atan Çakır, 2004 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Belediye Meclis üyesi adayı oldu. 2000/2013 yılları arasında özel sektörün çeşitli kademelerinde yöneticilik yapan Çakır, 2013 yılında Salıpazarı Belediyesi'nde göreve başladı ve zamanla farklı birimlerinde görev alarak 2019 yılında Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Belediye yönetiminde üstlendiği bu zor görevi de 4 yıl başarıyla devam ettirmiştir.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde, belediye başkan adaylığı için görevinden ayrılan Çakır, bu vesileyle belediye başkanlığı için adaylığını ilan etmiş oldu.

Alim Çakır evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber