Alaçam'da 16 çiftçi hibe desteğinden faydalandı

Alaçam'da 16 çiftçi hibe desteğinden faydalandı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya konulan "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı" kapsamında Alaçam'da 16 çiftçi 30 bin liraya kadar olan hibe desteğinden faydalandı.

Proje ile 2 adet üretici sera yapımında, 1 adet üretici meyve bahçesi kurulmasında, 7'si büyükbaş, 6'sı küçükbaş olmak üzere 13 adet üretici ise canlı hayvan alımında desteği almaya hak kazanmış. Bu üreticilerden Pelitbükü Karacak Mahallesi'nden Ayşe Satılmış’a ve Doğankent Mahallesi'nden Ayşe Doğan’a proje kapsamında hak etmiş oldukları Karayaka ırkından 38’er adet koyun ve 2’şer adet koç Alaçam Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü teknik personeli kontrolünde teslim edildi. Hayvancılık projelerinden yararlanmaya hak kazanan diğer üreticilere ise önümüzdeki günlerde hayvanlarının teslim edileceği belirtildi.
Aşağı Soğukçam Mahallesi'nden İlhan Kurt ve Serdar Ali Karataş, meyve bahçesi (ceviz bahçesi) projesinden yararlanan Alidedebölmesi Mahallesi'nden Reşit Keleş projelerini tamamlayarak sera projesinden yararlanarak tesislerine kavuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz