Akyüz, “Kanser oranını azaltmak istiyoruz”

Akyüz, “Kanser oranını azaltmak istiyoruz”
Çarşamba İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Muhammet Faruk Akyüz, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı kapsamında, meme kanseri adayı olan kadınlara önemli uyarılarda bulundu

Çarşamba İlçe Sağlık Müdürü Muhammet Faruk Akyüz, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı çerçevesinde kadınlara erken tedavi konusunda önemli uyarılarda bulunarak, Sağlık Bakanlığının en temel amaçlarından birinin de, kadınların sağlıklı bir yaşam sürmesinin olduğundan bahsetti.

“Erken teşhisini sağlamak istiyoruz”
Sağlık taramasının öneminden bahseden Çarşamba İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Muhammet Faruk Akyüz, “Her yıl Ekim ayında meme kanserinde farkındalık ayı olarak kutlamaktayız. Hem bu farkındalığı arttıralım hem de kadınlarda çok sık görülen bu kanser türünü taramasını ve erken teşhisini sağlamak istiyoruz. Sağlık Bakanlığı’mızın en temel amaçlarından birisi kadınlarımızın meme kanserine yakalanma oranını azaltmak ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak” şeklinde konuştu.

İki yılda bir mamografi taraması şart
Müdür Muhammet Faruk Akyüz, KETEM biriminde meme kanseri için 40 ve 69 yaş kadın hastaların iki yılda bir mamografi taramalarını, 30 ve 65 yaş arasındaki kadınların 5 yılda bir SMR taraması yaptırılması gerektiğini, 50 ve 70 yaş arasındaki hem erkek hem kadınların kolorektal kanser taramalarını, iki yılda bir de gaitada gizli kan testi yaptırılmasını, 10 yılda bir ise 50 yaşından sonraki vatandaşların kolonoskopi yaptırılması gerektiğine değindi.

Randevu sistemi hakkında detaylı bilgi veren Akyüz, “Kadınlarımızı, KETEM birimimizden randevularını alıp taramalarını yaptırmaları için bekliyoruz. Çarşamba İlçe Sağlık Müdürlüğünün telefon numarasını arayarak KETEM birimizle irtibata geçerek personellerimize randevu oluşturabilirler. Çok yakın zamanda, çok fazla beklemeden mamografi gibi diğer taramalarını yaptırabilecekler.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Akyüz, Çarşambalı kadınları KETEM birimine sağlıkları konusunda duyarlı olmaya ve muayene olmaya davet etti.

HABER: ÜNAL DALDAL

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber