Aksu ve Kandıra’dan “YEDAŞ” Cevabı

Aksu ve Kandıra’dan “YEDAŞ” Cevabı
Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Özkan ve muhtarların yaptığı basın açıklamasının ardından, YEDAŞ’tan gelen açıklamanın vatandaşları şüphede bırakmasının ardından İl Başkanı Ersan Aksu ve İl Başkanı Osman Kandıra’dan çarpıcı açıklamalarda bulundul

Geçtiğimiz hafta YEPAŞ binası önünde, tarım sulama elektrik aboneliklerine gelen icra borçları hakkında Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Özkan, muhtarlar ve çiftçilerin yaptığı basın açıklamasından sonra, YEDAŞ’tan gelen açıklama vatandaşları şüphede bırakmasının ardından AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu ve MHP Samsun İl Başkanı Osman Kandıra’dan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“YEDAŞ’ın yaptığı çalışmaoyalama taktiği değil”
YEDAŞ hakkında ki açıklamaların ardından yapılan açıklamalar üzerine gazetemizden dün manşetten yayımlanan “YEDAŞ’ın Oyalama Kurnazlığı mı?” haber sonrasında konu hakkında Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker bizzat kendilerine ulaşarak konu hakkında bilgi aldı. Olaylar ve açıklamalara gözlerin çevrildiği AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, “Sizin de dediğiniz gibi gazeteniz manşetinden yayımladığınız YEDAŞ’ın oyalama Kurnazlığı mı? Manşetiniz sizin düşünce ve yorumunuz. Bir şey diyemem ancak,“YEDAŞ’ın yaptığı çalışma oyalama taktiği değil. YEDAŞ’ın 1 Haziran’a kadar ifade ettiği şey; Çiftçilerimizin, 1 Haziran’a kadar birden fazla tarlası olanların hangi tarlasında sayaç kullanacaksa, panosunu ayarlayıp YEDAŞ’a müracaat edecek. YEDAŞ ekipleri, gerekli kontrolleri yaptıktan sonra geriye dönük tüm cezai işlemleri silecek”ifadelerini kullandı.

“Suistimal olarak ortaya koyulmuş bir yaklaşımı tanımlıyor”
Bu durumun yasa dışı bir hareket olmadığını ve diğer siyasi partilerden de ilgilenen avukatların kendi işlerini yapmasının doğal olduğunu vurgulayan Aksu, “YEDAŞ’ın toplam 15 tane avukatı var. Avukatların içerisinde değişik siyasi partilerin mensupları hatta il başkanı olan kişiler var. Bu 15 avukat içerisinde 3 -4 kişi ya gençlik kollarındadır ya yönetimdedir. Yani 15 kişinin siyasi görüşü ya da diğer siyasi partileri aktif olarak aidiyetinin bir önemi yok. Ben il başkanı olarak böyle bir değerlendirmemizin de olmadığını söylüyorum. Gelen maili de gördüm. Bu gayet suiistimal olarak ortaya koyulmuş bir yaklaşımı tanımlıyor. Bizim açımızdan da herhangi bir kıymeti yok. Çünkü AK Partili bir avukat ya da CHP’li bir avukat elbette ki kendi işini yapacak. Yasal çerçevede icra takibi ya da diğer işlerini yapabilir” diye konuştu.

“Bu bir kanayan yara”
YEDAŞ’ın çiftçileri bu şekilde mağdur etmesinin kanayan bir yara olduğunu ve her konuda halkın yanında olduklarını dile getiren MHP Samsun İl Başkanı Osman Kandıra, “İcraları durdurdular. Alacakları kaldırmadılar. Bu bir kanayan yara, çözülmesi lazım. Bu iş artık topluma mal olmuş durumda. Tabiki burada bir partinin il yönetimini de aşmış durumda. Bu sorunun giderilmesi yönünde partinin üzerine düşen her şeyiyle halkımızın yanındayız. Vatandaşımızın menfaati doğrultusunda destekçiyiz. Bu durum ülkenin geneline yayılmış ve mal olmuş durumda. YEDAŞ’ın kendi sistemleri ile alakalı teknik sorunları olmuş olabilir ama sistemlerinin ya da uygulamalarının ne denli hukuki bakımdan uygun olup olmadığı konusunda davalar oluyor. Kendi yetki ve tecrübelerimle konuşacak olursam il başkanlığımız olarak bizim bölgemizin bu insanının dertlerini, yaralarını biliyoruz. Bu konuda da vatandaşımızın arkasındayız.” Cümlelerini kullandı.

“Dönüş yapacağını söyledi ama dönmedi”
Yedaş’ın icraları gönderdiği, konu hakkında gerekli isimlerle paylaşımda bulunduğunu, “Siyasi yetkililerin bilgisi dahilinde bahsedilen gençlik kolları ve il başkan yardımcıları tarafından gönderilerek seçim öncesi baltalama adı altında gelen iddialara yönelik konu ile ilgili aradım. Dönüş yapılacağını söylediler ama dönen olmadı ve hala dönüş bekliyorum yetkili arkadaşlardan. Açıklama geldiğinde sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız” dedi.

HABER: Yağmur AYAN – Erol ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber