AKS TV Kamera ve Fotoğraf makinası uçtu

AKS TV Kamera ve Fotoğraf makinası uçtu
Ayvacık’ ta gerçekleştirilen festivalde ki görüntüler herkesi şaşkına çevirdi. AKS TV personellerinin icadı olan yeni buluş festivali izlemeye gelenler tarafından hayret ve ilgi ile izlendi

Ayvacık 2. Doğa ve Su Sporları Kültür ve Turizm ve Mustafa Dağıstanlı Festivalinde etkinlikler arasında ki güreş, kano yarışları gibi yarışlar dışında Samsun’un ilk uydu kanalı AKS TV icadı damgasını vurdu. AKS TV’ nin canlı bağlantılarının yapıldığı festival alanında vatandaşlar başları üzerinde dolaşan helikoptere benzeyen bir cihaz dikkat çekti. Bir anda gözler güreş sahasından havaya yönelirken uçan cismin ne olduğu büyük bir merak konusu oldu.

Kısa sürede uçan cihazın Samsun AKS TV’ nin kamera ve fotoğraf çekimi için yüksek bir alan aramak yerine düşünüp taşınarak icad ettikleri bir alet olduğu öğrenildi. AKS TV adına Samsunlu bir Mühendisin uğraşları sonucunda yaptığı 8 kollu, 3 bacaklı ve üzerinde çeşitli elektronik aletler dışında cihazın 8 kolu üzerine yerleştirilen ve pille uzaktan kumanda ile uçurulan bir cihaz olduğu öğrenildi. Cihaz yüzlerce metre yüksekliğe kadar yerden kontrol edilerek uçurulurken bir başka mühendis ise yerden cihaz üzerinde monte edilmiş bir adet kamera ve fotoğraf makinası ile istenen yükseklik ve açıdan istediği gibi fotoğraf ve görüntü alabildiği gözlendi.

İzleyicilerin büyük bir merakla izlediği cihaz festival süresince festival alanı ve Ayvacık ile Çarşamba’nın belli bölgelerinde çekimler yaparak AKS TV Kanalında yayınlanacağı öğrenildi. Bu arada bu cihazı icad eden Mühendislerin bu cihazları daha fazla yaparak satış yaptıkları da öğrenildi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel