“AKP’Lİ VEKİLLERİNDE YERİNDE OLMAK İSTEMEZDİM”

“AKP’Lİ VEKİLLERİNDE YERİNDE OLMAK İSTEMEZDİM”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "Fındık üreticilerinin sorunları ve devletin alması gereken tedbirlerin belirlenmesi" amacıyla "Meclis Araştırma Komisyonu Kurulması"na ilişkin verilen önergelere AK Parti’li milletvekillerin

Gazetemize açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek,
"Fındık üreticilerinin sorunları ve devletin alması gereken tedbirlerin belirlenmesi" amacıyla "Meclis Araştırma Komisyonu Kurulması"na sunulan önergelere AK Parti’li milletvekillerinin ret oyu kullanmasını değerlendirerek, “AKP’li vekillerin yerinde olmak istemezdim” dedi.

“DEMEK Kİ ÇİRKİN İŞLER VAR”

Milletvekili Kemal Zeybek yaptığı açıklamasında, “Parti olarak daha önceden bizim verdiğimiz önerge reddedilmişti. Bu sorun demek ki araştırılmak istenmiyor. Demek ki çirkin işler, pis kokular var ki istemiyorlar. Hâlbuki bu mesele detaylıca araştırılsa, araştırma sonuçları kamuoyuna sunulsa herhangi bir mahsuru olur mu? Bu işin araştırılmasını istemiyorlarsa, ret oyu veriyorlarsa, altında çirkin işler yatıyor demektir. Bu fiyatların belirlenmesinde, fiyatların bu şekilde tutulmasında, taban fiyatın açıklanmamasında, alım yapılmamasında ve bu şekilde fiyatların oluşmasına göz yumulmasında bu çirkin işler var. Bu sorunun temelinde Uluslar arası İtalyan şirketi ile işbirliği var. Bu işbirliğini sağlayan kim?” dedi.

“ÜRETİCİ BU KARARI UNUTMAMALIDIR”

Zeybek açıklamalarının devamında ise, “Fındık üreticilerinin, Karadenizlilerin bu önergeye AK Parti’li milletvekilleri tarafından ret verilmesini unutmamalıdır. Fındık üreticisi bu konuda mağdur olduğunu ve mağduriyet sonucunda yaşadığı zorlukları unutmaması gerekir. Şuanda fındık üreticisinin üretimden geri kaldığı bir dönem yaşanıyor. Çiftçiyi günübirlik olarak kandırıyorlar. Fındığın şuan 20-25 lira arasında oluşması gerekiyor. 35-40 lira yapılma şansı var mı diyecek olursanız tabiî ki o şansta var. Fındığa devlet olarak müdahale edilse, devlet taban fiyatı açıklasa bu şekilde alım yapılsa, çiftçi bu fiyattan da satıyorum diyebilir. Bu fındığı pazarlayan şirket ülkemizde tek. Bu firmanın 150 milyon tona yakın ülkemizde depolama alanları var. Bu sayede elinde tuttuğu fındıkla piyasayı kontrol etme olanağını sağlıyor. Buna müsaade eden de şuan ki mevcut hükümettir.” şeklinde konuştu.

“AKP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ’NİN YERİNDE OLMAK İSTEMEZDİM”

CHP’li milletvekili Kemal Zeybek, “Özellikle bu ret kararında Sakarya, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon gibi Karadeniz bölgesinde ki illerin AK Parti’li milletvekillerinin ret kararı verdiklerini gördüm. O milletvekilleri bu kararda sorumludurlar.  AKP’li milletvekillerinin yerinde olmak istemezdim.” dedi.

Zeybek, sosyal medya üzerinde özellikle AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’ın hayır oyu kullanırken ki anın fotoğraflanması ve sosyal medya da hedef haline getirilerek türlü yorumlar yapılması hakkında ki soruya ise, “Bu konuda detaylı bilgi sahibi olmadan bir şey söyleyemem ama bu konu Samsun’da Fuat Köktaş ismi olabilir, diğer illerde de diğer isimler üzerinden bu tarzda tepki gösterilebilir. Dedim ya ben AKP'li vekillerin yerinde olmak istemezdim” değerlendirmesini yaptı.

HABER: Nuri ŞEKER – Ayhan GONCA

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Siyaset