AKP sansürden vazgeçmiyor!

AKP sansürden vazgeçmiyor!
‘DURMAK YOK, SANSÜRE DEVAM’

AK Parti Çarşamba İlçe binasının uzun süre yapılan çalışmalar neticesinde milyarlar harcanarak taşındığı yeni ilçe bina açılışına Haber Expres Gazetesi Muhabiri alınmadı. Muhabirimizi İlçe Başkanı Doğan resmen halkın partisi AKP den kovdu. Millet artık bu partiye nasıl oy verecek...

Çarşamba İlçesi’nde kurulduğu günden bu yana İlçenin Batı yaka tarafında faaliyetini sürdüren AKP, büyük rakamların harcanarak tadilatını yaptığı Doğu Yaka’daki yeni hizmet binasına taşındı. AKP Milletvekili Fuat Köktaş'ın da katılımı ile yapıldığı açılış törenine Belediye Başkanı Dündar tarzı bir uygulamayla, İlçe Başkanı Avukat Halit Doğan tarafından basın mensubunun alınmaması Ramazan Bayramına ve AK Parti kimliğine gölge düşürdü. Yapılan uygulamaya partililer ve bazı yöneticiler dahi adaletsizlik ve utanç olarak konuşmaya başlarken tepkilerini de dile getirmeye başladılar.

2001 yılında kurulan ve 13 yıl tek başına iktidarlık serüvenin ardından 7 Haziran genel seçimlerinde  tek başına iktidar olamayan ve halkın oyları ile koalisyon yolu açılan ülke siyasetinde gözler AK Parti Genel Merkezine çevrilirken, partililer ve vatandaşlar çalışmaları dikkatle izliyor. Hassas bir dönem geçiren AK Parti camiası teşkilat başkan ve yöneticileri ile bazı Belediye başkanlarının yanlış uygulamaları ile sarsılmaya ve yıkımlar yaşamaya devam ediyor. Bir türlü durumu toparlayamayan Genel Merkez yetkilileri konu üzerinde çalışırken gün geçmiyor ki yeni sorunlar çıkmasın. Son kaos Çarşamba AK Parti İlçe Başkanı Av. Halit Doğan tarafından bir yenisi eklendi.

Geçtiğimiz yıllarda Çarşamba ilçesi’nde ki AK Parti’li belediye başkanı Dündar’ın da basına yaptığı kamuya açık alanlara gazetemiz mensuplarının alınmaması ve gazete matbaasını mühürlemesi gibi yaptırımlarının geniş bir çevrede konuşulduğu yetmezken, bir sansür de AK Parti Çarşamba İlçe Başkanlığı’ndan geldi.

Uzun süredir Batı Yakada bulunan AKP, ilçe başkanlığı değişime giderek iddialara göre 100 bin liraya kadar harcadığı yüksek meblağlarla tadilatını yaptığı Belediye binası karşısında bulunan Doğu yaka’ya taşındı. Kısa süre içerisinde bina da yapılan tadilatların ardından bayrama yetişen hizmet binasının açılışı Ramazan Bayramı’nın ilk günü Milletvekili Fuat Köktaş, Belediye başkanı Dündar, bazı muhtarlar ve partililerin in  katılımıyla gerçekleşti.

Bayramın ilk gününde ki açılıştan Çarşamba Halkı’nın haberdar olması için haber yapmaya binaya giden gazetemiz çalışanını gören İlçe Başkanı Av. Halit Doğan'ın , "Batıyaka'dan doğu yaka'ya taşınmamızı haber yapan, demediğini bırakmayan Erol Şeker'in gazetesinden kimseyi çağırmayacaksınız demedim mi size. Hemen o muhabiri (ismini söyleyerek) çıkartın dışarı" diye bağırarak bir yönetici  mahareti ile ilçe binasından kovuldu. Özgür basın bizim dönemimizde daha da özgürleşti diyen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na inat, ilçe başkanının bu sansürü Ramazan Bayramının ilk günü olması nedeni ile hem açılışı hem de bayramı gölgede bıraktı.

İlçe binası açılışından kovulan muhabirimizin binadan ayrılması sonrasında konuyu Genel Yayın Yönetmeni Erol Şeker'e iletilmesi üzerine konu 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan'a iletilmiştir. Aynı zamanda telefonla aranan Milletvekili Fuat Köktaş gazetemiz yetkililerinin aramasına cevap vermeyerek bir bakıma İlçe Başkanı Doğan'ın sansürünü resmen kabul etmiştir.  Konu yine aynı gün ilçe binası dışında bazı muhtarlara soru olarak yönetilmiş ve alınan cevaplar çok dikkat çekici ve vahim bir durumun olduğunu gözler önüne sermiştir. Eski Muhtar ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi İsa Acar, "Neden yasak olsun. AK Parti halkın partisi. İlçe binası kimseye yasak değil ama sanırım Erol Şeker'e yasaktır" diyerek uygulamanın yanlışlığını ve kinle yapıldığını resmen gözler önüne sermeye yetti.  Bir başka muhtar ise önce gülümseyerek haber yapmamızı istemiş akabinde durumu ilettiğimizde, "Neden yasak olsun ki?. Olamaz" şeklinde cevap verdi. Durum iyice açıklandığında yorum yapmadan sessiz sedasız olay yerinden ayrılması ise manidar karşılanmıştır. Korku ile mecburen geldiği anlaşılan bazı Muhtar, Partililer ve esnafların sessizliği AKP'nin ilçe teşkilatı başkan ve yöneticileri tarafından çeşitli şekillerde sindirildiği anlaşıldığı iddiaları gündeme geldi. Olay gerekli makamlara iletilecek olup gereken yasal müracaatlar yapılacaktır.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber