Akman’dan ‘DİTAP’ açıklaması

Akman’dan ‘DİTAP’ açıklaması
Çarşamba Tarım ve Orman İlçe Müdürü Osman Akman, DİTAP (Dijital Tarım Pazarı) konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu

Çarşamba Tarım ve Orman İlçe Müdürü Osman Akman yaptığı açıklamada , “DİTAP; Hem Üretici hem tüketici hem de sektörün kazanmasını hedeflemekte olan ve çiftçinin ürettiği ürünleri dijital tarım pazarı sayesinde değer fiyattan en uygun şekilde alıcı ve Üretici ortak alanda buluşturan online pazarlama ağırdır. Bu sayede Üretici ürünü daha iyi fiyattan direkt olarak alıcıyla buluşturabilecek, tüketici ise istediği ürünü daha uygun fiyattan tüketebilecektir. DİTAP sayesinde fiyat dalgalanmalarına karşı koruma ve planlı bir üretim sağlamak hedeflenmektedir. DİTAP Ülkemizdeki tarım sektörünün tamamını kapsamaktadır Kooperatiflerden birliklere, çiftçilerden üreticilere, gübre, tarımsal ilaç,alet ve ekipman sektörüne, finansman ve Sigorta sektörü dahil olmak üzere, kısaca tüm paydaşların gereksinim duyduğu her türlü ürünün tedarik edileceği alt yapıya sahip olacak bir sistem hedeflenmektedir.” dedi.

Akman, “DİTAP kullanan tarım sektörü paydaşlarının bankaların sözleşmeli tarım kapsamında oluşturulan destekleyici kredi paketlerinden yararlanması planlanmaktadır. Sözleşmeli üretim yaptıran gerçek ve tüzel kişiler Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden 50 milyon TL’ye kadar kredi kullanabilecektir. Kredi kullanımında işletme kredisinde indirim %50 olarak belirlenmiştir. Ayrıca üretimde yurt içi sertifikalı tohum/fide/fidan kullanımı için ilave %20, stratejik bitkisel ürün grubunda üretim yapılacaksa ilave %10 olmak üzere %80’e varan oranlarda indirimli kredi kullanabileceklerdir.” şeklinde konuştu.

İlçe Müdürü Osman Akman, “üreticiler, marketler, zahireciler, Çarşamba Halinde bulunan komisyoncular,zirai ilaç bayileri, Kısacası ilçede bulunan Tarımsal Sektörün tüm paydaşlarının Dijital Tarım Pazarına kayıtlı olmaları ilerleyen dönemlerde çok büyük fayda sağlayacağına inanıyorum.” İlçede özellikle fındık üretimi yapan çiftçilerin mutlak surette kayıt yaptırmalarının önemli olduğunu vurgulayarak, Toprak Mahsulleri Ofisinin de Dijital Tarım Pazarında alıcı ve satıcı olarak kayıtlı olduğunu dile getirdi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber