Akman’dan Av Yasağı açıklaması

Akman’dan Av Yasağı açıklaması
Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman 15 Nisan tarihinden itibaren başlayan av yasağına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman yaptığı açıklamasında, 1 Eylül’de başlayan av sezonunun 15 Nisan tarihi itibariyle yasağa dönüştüğünü belirterek, “Bakanlığımız, bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususları göz önüne alarak, deniz ve iç sularımızdaki su ürünlerinin korunması, avcılığının sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla, tür, boy, zaman, derinlik, mesafe ve av araçları bakımından su ürünleri avcılığına yasak, sınırlama ve yükümlülükler getirmektedir.  Getirilen kurallara uymak kaydıyla; avlanma yasağının başladığı 15 Nisan tarihinden itibaren isteyen balıkçılarımız karasularımızın bitişiğindeki uluslararası sularda avcılık yapabileceklerdir. Ayrıca su ürünleri avcılık tebliği ile getirilen düzenlemelere uyulması şartıyla uzatma ağlarıyla su ürünleri avcılığı dönem boyu serbesttir.”

Su ürünlerinin denetiminden sorumlu kurumlarla yakın işbirliği içerisinde çalışmaların yapıldığını belirten Müdür Osman Akman, “Denizlerde ve iç sularda, balıkçı gemilerinde, karaya çıkış noktalarında, yol güzergâhlarında, balık hallerinde ve perakende satış yerlerinde gerçekleştirilmekte olup; aykırı hareket edenler hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında idari para cezası, ruhsat tezkerelerinin askıya alınması, ürünlere ve avlanma araçlarına el konulması gibi yaptırımlar uygulanmaktadır.” Dedi.

Müdür Akman ayrıca, “Bakanlıkça getirilen kurallara ve yasaklara uyulması balıkçılığımız ve balıkçılarımızın geleceği açısından büyük önem arz etmektedir. Balıkçılarımıza ve ilgililere önemle duyurulur.” Diyerek ifadelerine ekledi.

HABER: N. Oğuzhan ŞEKER – Kenan GÜN 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber