Akkaya ile gelen galibiyet

Akkaya ile gelen galibiyet
Bölgesel Amatör Ligde (BAL) mücadele eden Çarşambaspor kendi sahası ve seyircisi önünde ağladığı güçlü rakibi Sinop spor’u 2-0 lık net bir skorla yenerek sezonun ikinci galibiyetini alarak puanını 8’e çıkardı

BAL sezonuna şampiyonluk parolası ile başlayan Çarşambaspor’da  alınan  kötü sonuçlar neticesinde Tarkan Demirhan'la yollarını ayırmış ve yeni bir teknik adamla yola devam etme kararı almıştı. Bu karar sonrasında bir haftadır hazırlıklarını yeni teknik adam Birol Akkaya ile yaparak  Sinop spor maçına çıkan Çarşambaspor oyuna iyi başlayan taraf oldu.

Kendi aha ve seyirci avantajını da arkasına alan yeni hocası ile yeniden adeta lige sarılan Yeşilbeyazlılar karşılaşmanın ilk dakikalarında geliştirdiği atakta ceza sahasında kesilen ortaya elle müdahale eden Sinop sporlu Recep maçın orta hakemi tarafından kırmızı kartla cezalandırdı ve  penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Eren topu auta atınca Yeşilbeyazlılarda moraller bir anda çöktü. Bu pozisyondan sonra maçın ilk yarısı özellikle iki takımında gol bölgelerinde etkili olamadıkları gözlenmesine rağmen ilk yarı 0-0 sona erdi.

akkaya1.jpg

İkinci yarıya gelindiğinde ise Çarşambaspor 10 kişi kalan rakibi karşısında daha atak ve daha istekli görünen Çarşambaspor özellikle sağlı sollu ataklarla gol aramaya başladı. Atakların ardı arkası kesilmeyince baskılı oyun maçın 66 dakikasında semeresini vermeye başladı. Dakikalar 66 'yı gösterdiğinde rakibine sert giren Sinop spor'da oynayan Okan yaptığı sert faul sonrasında maçın orta hakemi tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı. Bu kırmızı kartla saha da 9 kişi kalan Sinop spor oyunu rolantiye almaya ama sert futbolunu sürdürmeye devam etti. Bu esnada Birol Akkaya takımın forvetini güçlendirme adına geçtiğimiz hafta ilk kez forma giyen Kahraman'ı Mehmet Doğan' nı kenara alarak gerçekleştirdi.

akkaya2.jpg

Çarşamba spor takımında Kahraman oyuna girmesi sonrasıdna oyunda takımın forvet hattına bir hareketlilik getirerek oyunda gol aramaya ve baskıyı rakip ceza sahası içinde daha fazla aramaya başladı. Forvet bölgesinde gol sıkıntısı yaşayan yeşil beyazlı ekibi Kahraman'ın oyuna girmesi ile daha etkili olmasını sağlamış oldu. Değişimden bir dakika sonra maçta dakikalar 67’yi gösterdiğinde  gelen ortaya iyi yükselen Kahraman takımını 1-0 öne geçirdi.

akkaya3.jpg

Bu golle büyük sevinç yaşayan Çarşambaspor  eksik oynayan rakibi karşısında etkili olmaya çalıştı. Karşılaşmanın 71. dakikasında Sinopspor'un kalecisi Mehmet Bayram ceza sahası dışında topa elle müdahale edince maçın hakemi tarafından Sinop soır takımının 3 kırmızı kartını göstererek saha dışına gönderdi.  Sinopspor da kalecinin saha kırmızı kartla oyun dışında kalması nedeni ile Oyuncu değişikliğine gitti ve oyuna yedek kaleci Ata'yı aldı. Karşılaşma Çarşambaspor'un eksik rakibi karşısında geliştirdiği ataklardan birinde bir kere daha rakibine sert giren Sinop spor'lu Hasan Uğur’da maçın hakemi tarafından 85 ci dakika da  kırmızı kartla  cezalandırıldı.

4 kırmızı kartla saha da 7 kişi kalan Sinop spor karşısında gol arayan Çarşambaspor dakikalar  90’ı gösterdiğinde ikinci yarıda oyuna giren Kahraman'ın kedisinin ve takımının 2. golünü rakip filelere göndererek haftalar sonra Çarşambaspor takımına 3 puanı getirdi. Zor geçmesi beklenen karşılaşmada Çarşambaspor zorlansa da 4 kırmızı kartın çıktığı bir karşılaşmada 3 puanla ayrılan taraf olmanın sevincini taraftarları kutladı. Karşılaşma sonunda  zorda olsa kazanmasını bilen çarşambaspor da sevinç Sinop spor'da ise hüzün hakimdi.

HABER-FOTO: Nevzat AKKAYA- Nevin MUTLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber