İBRAHİM GÜLER

İBRAHİM GÜLER

Akiller Milletvekili olursa şaşmayın

Akiller Milletvekili olursa şaşmayın

 

Epey zamandır Tv kanallarını izliyorum ne yazık ki ülkemizin durumu pek de iyi görülmüyor. Benim gözümden: Hükümet bir muhalefet üç parça halinde bazı ortak paydalarda buluşup aksak topal ülke ve vatandaş lehine çalışmalar yapılıyordu. Fakat bu günlerde Başkanlık, eyalet sistemine geçiş kanunları ile PKK YANDAŞLARI ile birleşerek analar ağlamasın barış sağlansın deniliyor. Biz Türk Milleti olarak Kürt kardeşlerimizden hiç bir sorunumuz yok.

Değerli okurlarım, Ülke başkanlık sistemiyle birlikte eyaletlere bölünüp her eyaletin bir başkanı bir başbakanı ve bakanları olacak her ne kadar Ankara’ya federal hükümete bağlı olsalar da kendi kanunlarını kendileri yapacaklar ve bu şekilde kür federe hükümeti vasıtasıyla Kürt bölgesinde af edilen Apo’yu İmralı’dan çıkartarak Kürt bölgesine başkan olarak tanıyacağı endişesindeyim gibi geliyor bana.

Şimdi eğer başkanlık sistemine geçecekse Sayın BAŞBAKAN halkın oylarını bu konuda alarak geçebilir. Ama burada amaç Apo’nun çıkması, Akil adamları da bu işlerde zemin hazırlamak halkın nabzını yoklamak için görevlendirdi. Sayın Başbakan, burada bu 63 akil denilen şahıslar sanırım yapılacak seçimde seçilebilecekleri bölgelerden Milletvekili aday adayı olarak karşımıza çıkarlarsa şaşırmam.

Değerli dostlarım bu ülkede yüze yakın Üniversite var buralarda görev yapan ilim adamları profesörler yüzlerce öğretim üyeleri varken Devlet kademelerinden Emekli Hakimler, Savcılar, Valiler Dış işerinden emekli büyük elçiler varken, bunların akılları yok da bazıları müstesna Köçekler mi 75 milyonluk bir ülkede akil adam bunlar mı?.

T.C. Anayasası birinci kısım. GENEL ESASLAR:

MADDE1:  Devletin şekli: Madde 1: Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. 2. Cumhuriyetin nitelikleri:

MADDE 2.Türkiye Cumhuriyeti toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan demokratik laik sosyal bir hukuk devletidir. 3. Devletin bütünlüğü, resmi dili, Bayrağı, Milli marşı ve başkenti.

MADDE 3: Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür dili TÜRKÇEDİR. Bayrağı, şekli kanunu da belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Mili marşı, İstiklal marşıdır. Başkenti ANKARADIR. MADDE 4: Anayasanın 1 inci maddesindeki devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile 2. inci maddesinde ki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri, değiştirilmesi teklif edilemez. Denilmektedir şimdi AK Parti hükümeti yaptıkları yeni anayasa ile bu maddeleri değiştirip bu ülkeyi ve bu milletin bölünmesi yolunu açabileceğini hesapladığı kanısındayım.

Yani bu konu beni çok düşündürüyor. BDP ile AKP birlikte çalıştığı aşikardır. Burada amaç ülke bölücülerinin istekler ile AKP lilerin menfaatleri birlikte, bir de şöyle düşünelim böyle tavizler verecektiniz de, bu kadar şehidi niçin verdik. Sizin iktidara gelişinizde 0 terörle alınan idare 10 senedir neden şehit veriyor bu vebali kimlere yükleyecek bu hükümet acaba, belki de teröristlikle suçladığı GENARALLERE Mİ?

SAYGILARIMLA.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İBRAHİM GÜLER Arşivi

SORMA

24 Haziran 2013 Pazartesi 09:31