AKCAGÖZ:”HANİ SARRAF SİZİ İLGİLENDİRMİYORDU”

AKCAGÖZ:”HANİ SARRAF SİZİ İLGİLENDİRMİYORDU”
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Reza Sarraf’tan yaklaşık 5 gündür haber alınamaması üzerine Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından ABD’ye nota verilmesiyle ilgili iddialar hakkında konuştu

Önceleri, Reza Sarraf’ın tutuklanmasının Türkiye’yle hiç bir bağlantısı olmadığı ve Türkiye’yi ilgilendirmediği konusunda bizzat Tayyip Erdoğan tarafından açıklama yapıldığını söyleyen Akcagöz, “Rıza Sarraf sizi ilgilendirmiyor da, bu telaşınız neden? Sarraf’ın itirafçı olmasından neden bu kadar çekiniyorsunuz? Şimdi, kendisinden 5 gündür haber alınamıyormuş. Bırakın çoluğu çocuğu düşünsün. Size ne? Siz niye bu işin peşine bu kadar düştünüz? Her şey olacağına varır. Gerçekler bir gün mutlaka gün yüzüne çıkar. Siz isteseniz de, istemeseniz de çıkar. Ayrıca, Rıza Sarraf’ın itirafçı olması sizi neden bu kadar geriyor? Bırakın, ne söyleyecekse söylesin. Siz nasıl olsa, sütten çıkmış ak kaşık olduğunuza göre, size dokunan bir şey olmaz.” dedi.

          Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde 2003 yılında 11 Türk askerinin başına çuval geçirildiğini hatırlatan Tufan Akcagöz, “O günleri lütfen hatırlayın. Karşımızda yeni bir Tayyip Erdoğan, yeni bir Başbakan vardı. BOP Eş Başkanlığını çoktan benimsemiş bir Başbakan, ‘ben başka bir adam oldum’, ‘milli görüş gömleğini çıkardım’ diyordu. Muhalefet, ‘mutlaka nota verilmeli’ dediğinde, ‘ne notası, müzik notası mı?’ diye dalga geçiyordu. Sarraf’tan bir kaç gündür haber alınamıyor ve Amerikan Savcıları ile pazarlık halinde olduğu iddia ediliyor. Zaten kısa bir süre önce bizzat Tayyip Erdoğan, Sarraf’ı kastederek, ‘benim vatandaşımı itirafçı olmaya zorluyorlar’ demişti. ABD’ye kendisi gitti olmadı. Binali Yıldırım’ı gönderdi yine olmadı. Öyle görünüyor ki, işin içine ‘nota’ girdiğine göre, bugün yarın kokusu çıkacaktır. Millet görsün işte 11 Türk askerinin başına çuval geçirildiğinde susanlar, çanlar kendileri için çalmaya başlayınca nasıl telaş içindeler. Bundan sonraki süreç millet olarak hepimiz için zorlu geçeceğe benziyor. Bir dava dosyası düşünün; içinde bir sözde hayırsever iş adamı ile birlikte hükümet üyeleri de sanık olacak ve bunun faturası halka yansımayacak. Dolayısıyla, Allah milletimize kolaylık ve dayanma gücü versin. Hükümet bu işi 2019 yılına kadar sürükleyebilir mi bilemiyorum ama millet olarak bu 15 yıllık zilletten en kısa sürede kurtulmak zorundayız. Milletin sabır eşiği, bu işi 2019 yılına kadar götürmeyebilir. Dolayısıyla ülke olarak erken seçime de hazırlıklı olmalıyız ve her açıdan ülkenin normalleşmesi için Cumhuriyet Halk Partisi tüm dinamikleriyle hazır kıta beklemektedir.” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset