AKCAGÖZ: “YANDAŞ FİRMALAR MI KORUNUYOR?

AKCAGÖZ: “YANDAŞ FİRMALAR MI KORUNUYOR?
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, gıda güvenliği için başlattığı hileli gıda üreten veya ithal eden firmaları açıklama uygulamasını durdurması kararıyla ilgili konuştu

Vatandaşın, hileli gıda üreten firmaları bilmesi gerektiğini savunan Akcagöz, “Bir süredir listeler yayınlanmıyor. Hileli gıda üreten firmaları görebiliyorduk. Ama artık bu mümkün değil. Bu uygulamanın durmuş olması, akla kötü şeyler getiriyor. Tüm gıda firmaları, kanun dairesinde hareket etmek zorunda. Gıda ile ilgili yönetmeliklere uymak zorunda. Devlet, gıda üzerine çalışan firmaları denetler ve gerekirse en ağır yaptırımları uygular. Amaç, kamu sağlığını korumaktır. Kamu sağlığını korurken, hileli üretim yapan, halk sağlığını tehlikeye atan firmaların tespiti de oldukça önemli. Vatandaşın da bunları öğrenmeye hakkı var. Yoksa, bazı firmalar kollanmak mı isteniyor?” dedi.

             Bakanlık yetkililerinin, hileli üretim yapan firmalarla ilgili listelerin bir süredir yayınlanmadığını söylediklerini belirten Tufan Akcagöz, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,  2012-2016 arasında 1173 parti ürünün mevzuata uygun üretilmediğini kamuoyuna duyurdu. Bundan sonrası yok. Herşey yoluna mı girdi? O da değil. O halde, listeler yine açıklanmaya başlanmalı ve vatandaş, kim hileli üretim yapıyor, kim yapmıyor bunu öğrenmelidir. Söz konusu insan sağlığıdır ve devletin bundan kaçınması doğru bir uygulama değildir. Hatta Samsun’da da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kontroller sıklaştırılmalıdır. Geçenlerde, açık pazar yerleri ile ilgili ciddi sağlık riski taşıyan bir kısım konuları kamuoyu ile paylaşmıştık. Açık pazar yerlerinde, açıkta satılan bir kısım gıda maddesinin, insan sağlığı açısından önemli ölçüde risk oluşturduğunu belirtmiştik. Bilhassa yaz aylarında bu riskin ikiye, hatta üçe katlandığını ifade etmiştik. İl Müdürlüğü’nün bu sorunlara yaklaşımını merak ediyoruz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir