AKCAGÖZ: “SİNCAPLAR SİZDEN DAVACI OLACAK”

AKCAGÖZ: “SİNCAPLAR SİZDEN DAVACI OLACAK”
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Canik’te Meşe tesisleri olarak bilinen ve Orman İşletmesi’ne ait olan alanda yapılan beton çalışmasını gündemine aldı ve bunun bir doğa cinayeti olduğunu söyledi

Beton çalışması yapılan alanda bir açıklama yapan Akcagöz, “Samsun’a düşmanlık yapmaya kalksanız, bundan ötesi aklınıza gelmez. Ormanlık alana beton dökmek, tam anlamıyla bir doğa cinayetidir. Bu cinayete, Samsun halkı hep birlikte ses çıkarmalıdır. Oldukça kötü bir manzara. Ağaçlara adeta kelepçe vurulmuş. Ağaçlar adeta cezaevine hapsedilmiş gibi. Öğreniyoruz ki, spor alanı için bir düzenleme yapılıyormuş. Olacak iş değil. Doğa tahrip ediliyor, katlediliyor. Cinayet sadece, eline silah alıp birini öldürmekle olmaz. Çevre katledilmek suretiyle büyük bir cinayet işleniyor. Samsun’dan, bütün çevre dostlarına sesleniyorum. Herkes duysun ve bilsin ki, spor alanı düzenlemesi adı altında orman alanı betonlaştırılıyor. Yazıklar olsun. Burası bir mesire yeri ve mesire yeri insanların, hafta sonlarında ve tatil günlerinde doğayla iç içe vakit geçirebilmeleri için var. Samsun için kara bir gündür.” dedi.

           Doğal hayatının katledilmesinin, insanlığın geleceğine karşı işlenmiş bir suç niteliğinde olduğunu ifade eden Tufan Akcagöz, “Meşe tesislerinde sincap dahi görmek mümkün. O kadar güzel bir alan. Kentin yorucu yaşamından kurtulmak isteyenler için kısa süreli bir kaçış noktası. Sincaplar, bunu yapanlardan davacı olacak. Gün geçmiyor ki, başka bir doğa tahribatı yaşanmasın. Sayın Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na, tüm Samsunlular adına sesleniyorum. Lütfen Canik’te cereyan eden bu olaya kayıtsız kalmayın. Her vesileyle, ağaçlandırma alanında yapılan çalışmalarla ülkemizin, dünyada en çok ağaçlandırma yapan 3 ülke arasında olduğunu söylüyorsunuz. Çevre Mühendisliği Profesörüsünüz. Şehir ormanları gibi projeler çalıştığınızı biliyoruz. Samsun’da yaşanan bu olayı lütfen duyun ve ormanın katline fırsat vermeyin. Orman İşletme Müdürlüğü sessiz. Siz sessiz kalmayın. Göz göre göre ormanlık alan betonlaştırılıyor. Canik Belediyesi’nin yaptığı iş, Samsun’un geleceğiyle oynamak anlamına gelir. “ diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir