AKCAGÖZ: “OMÜ, BİLİMLE DEĞİL SİYASETLE UĞRAŞIYOR”

AKCAGÖZ: “OMÜ, BİLİMLE DEĞİL SİYASETLE UĞRAŞIYOR”
AKCAGÖZ: “OMÜ, BİLİMLE DEĞİL SİYASETLE UĞRAŞIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, kapatılan Canik Başarı Üniversitesi’nin Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne ( OMÜ ) nakledilen öğrencilerinin farklı muamele gördüğüne yönelik açıklamalarının ardından, OMÜ Genel Sekreteri Menderes Kabadayı tarafından yapılan ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni hedef alan açıklamalara cevap verdi.

OMÜ Rektörlüğü’nce, kendisine hitaben  ‘Pensilvanya ağzıyla konuşuyor; terör örgütü mensuplarına terörist diyemeyen CHP” tarzındaki ifadelerle dolu açıklamanın, kentin marka unsurlarından olan OMÜ’nün bilim kurumu olmaktan uzaklaştığını ortaya koyduğunu belirten Tufan Akcagöz, “Çok basit bir soru sordum. Canik Başarı Üniversitesi’nden nakille gelen öğrencilerin sorunlarını dile getirdim. Bize gelen şikayetleri dillendirdim. Biz konuşmazsak, zaten kimse konuşmuyor görüyorsunuz. Ancak, gençlerimizin hakkını savunurken, biz saldırıya uğruyoruz ama olsun. OMÜ Sekreteri’nin, şahsımı ve mensubu olduğum siyasi partiyi hedef alan açıklamaları, çok üzgünüm ki her zaman eleştirdiğimiz son dönem siyasi tablonun ülkeyi getirdiği yerin görülmesi açısından önemlidir. Yoksa, açıklamaların kayda değer bir tarafı yoktur. OMÜ, bilim değil, siyaset yapan bir kurum haline gelmiştir. Rektör Sait Bilgiç’in yönetim anlayışı, Genel Sekreterin açıklamaları temelinden bakıldığında, Üniversiteyi dönemin baskın siyasetine kurban etmiştir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’nün, Cumhuriyet Halk Partisi’ni suçlayacak, hedef alacak hakkı da yoktur haddi de. Bunu bir defa kendilerine hatırlatmak isteriz. Kimseyle şahsi bir sorunumuz yok. Toplum yararına siyaset yapmanın bir gereği olarak, bize aktarılan konuları, problemleri, biz de rektörden soruyoruz ve burada anormal bir şey yok. Bizim bu sorularımız üzerine bu kadar agresif, bu kadar öfkeli açıklama yapılmasına da bir anlam veremiyorum. Üniversite genel sekreterinin, Rektör’den habersiz açıklama yapamayacağını düşündüğüm için bu açıklamayı yapmayı zaruri görüyorum. “ dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Genel Sekreteri’nin, 657 sayılı devlet memurları Kanunu 7.maddesini bütünüyle ihlal ettiğine dikkat çeken Akcagöz, “Genel Sekreter, OMÜ adına bu açıklamayı yaparken, tarafsızlığını kaybetmiş, partimizi hedef göstermiş, siyasi ve tamamen ideolojik bir açıklama yapmıştır. Partimizi hedef alan şahıs bilmeli ki, sofrasında dört kap yemek varsa, kabın biri Cumhuriyet Halk Partililerin vergileri ile doluyor. Siyaset yapmak istiyorsa, bulunduğu makamdan sıyrılsın gelsin ama ‘hem memur ol, hem siyaset yap’ olmaz. Rektör Sait Bilgiç, şayet bu şahıs hakkında derhal soruşturma başlatmazsa, aynı suça ortaktır. Partimize yönelik etmiş oldukları sözlere gelince; bugünün soytarısı Fethullah Gülen’e birileri Hocaefendi derken, biz ‘yılan’ diyorduk. Devlet bütün imkanları ile dönemin cemaatine tüm kapıları aralarken, biz ülkenin bu yapıya teslim edildiğini görüyor ve tahribatı işaret ediyorduk. Dolayısıyla, Pensilvanya ağzı nedir biz bilmeyiz. Pensilvanya’nın ağzını, burnunu ya da başka uzuvlarını merak ediyorlarsa hiç uzağa gitmesinler, Samsun’daki AKP kadrosuna baksınlar, onlar bu işleri daha iyi bilir. Bizden yapıcı öneri beklediklerini söylüyorlar. Yapıcı önerim, derhal istifa etmeleridir. Biz, dün olduğu gibi bugün de teröre terör, teröriste de terörist diyoruz ama al bayrağımızın yanında sözde Kürdistan bayrağı sallandıranlardan da siyaseten hesap sormak için mücadele ediyoruz. Bir gün, kongre merkezini bize açarlarsa, Üniversite öğrencilerine de bunları anlatmak isteriz. Uyarmasaydık, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin logosundan Atatürk silüetinin kaldırılması konuşuluyordu. Hatta, bir dekanlığın logosundan kaldırarak bunun denemesini bile yapmışlardı. Yine uyarmasak, rutin hale gelen 10 Kasım anmaları bile defterden çıkarılmıştı. Kimse merak etmesin, takipte olmaya devam edeceğiz. Hiç bir Üniversitesi’nin karşımızda hazır ola geçmesini de beklemiyoruz. Üniversitelerimiz, bilimin karşısında ayağa kalksın, bilime saygı göstersin, bilim için uğraşsın, beklentimiz budur.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir