AKCAGÖZ, İSTİKLAL MARŞI TARTIŞMALARINA DEĞİNDİ

AKCAGÖZ, İSTİKLAL MARŞI TARTIŞMALARINA DEĞİNDİ
Son günlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme getirilen İstiklal Marşı tartışmalarına değinen Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, açıklamalarda bulundu

İl Başkanı Akcagöz, “Cumhurbaşkanı tarafından gündeme getirilen İstiklal Marşı tartışmalarını sağlıklı bulmadığımı belirtmek isterim. Aradan bunca zaman geçmesine rağmen, marşın bestesinin iyi olmadığı gibi anlamsız tartışmalara ülkeyi sürüklemek, hangi akla hizmet ediyor bilmiyorum ama milletin içine kurt düşürdüğü kesindir. İstiklal marşı, her okunduğunda aynı duygu ve heyecanı yüreğimizde hissetmiyorsak, kendimizi biraz sorgulamamız gerekiyor. İstiklal marşı, büyük şair Mehmet Akif Ersoy’un bize armağanıdır. En büyük şiirini, milletine armağan ederek aramızdan ayrılmıştır. İstiklal marşı bestesi, bir yarışma sonucu belirlenmiştir. Bir çok beste arasında Zeki Üngör’ün bestesi, yani şimdiki beste alkışlar arasında kabul edilmiştir. Aradan bunca zaman geçtikten sonra bunu kurcalamak, farklı bir amaca hizmet etmek demektir.” dedi.

          Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, içindeki kavganın bir türlü dinmediğini söyleyen Tufan Akcagöz, “Bu, Cumhuriyet’in getirdiği ne varsa, bir türlü kabul edememe sorunudur. Benim anladığım bu. İstiklal marşımızın, yeniden bestelenmeye ihtiyacı yok. Siz bu besteyi beğenmezsiniz, biri de çıkar bayrağın şeklini şemalini beğenmez; o zaman ne olacak? İstiklal marşımızın bestesiyle ilgili içimizde, ‘keşke şöyle olsaydı’ diyebileceğimiz kuruntular olabilir. Ancak, bunu bugün ortaya atmak, tartıştırmak bu milletin birliğine zarar veriyor. Yüzde elli oy aldınız diye bunları tartışma yetkisini ve hakkını kendinizde görüyorsanız, yanılıyorsunuz. Milletin ortak değerleri üzerinden siyaset yapmak doğru olmadığı gibi, oldukça da zararlıdır. Bugün içinden geçtiğimiz süreçte bunu görmek çok mümkün olmayabilir ama ilerleyen zamanlarda bugüne baktığımızda bu söylediğim, daha net anlaşılabilir. Bu vesileyle, İstiklal marşı bahsi açılmışken, bize istiklalimizi sağlayan başta Ulu önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Onlara çok şey borçluyuz. Akif’in dediği gibi, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal marşı yazmaya mecbur bırakmasın.’” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir