Akaryakıt istasyonunda kadın pompacı

Akaryakıt istasyonunda kadın pompacı
29 yaşındaki kadın akaryakıt istasyonunda pompacılık yapıyor

Samsun’da 29 yaşındaki lise mezunu Sevinç Mayda, hasta olan ailesine bakabilmek için akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalışıyor.
Ticaret meslek lisesi muhasebe bölümü mezunu olan genç kadın, kendi alanında iş bulamayınca, Samsun’da bir akaryakıt istasyonunda pompacı olarak işe başladı. Bekar olan Sevinç Mayda, yaşlı olan anne ve babasının hem tedavisi hem de evin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yaklaşık 4 yıldır pompacılık yapıyor.
Ailesi için kendi hayatını feda ettiğini dile getiren Sevinç Mayda, “Annem diyabet, babam ise KOAH hastası. İkisi de hem yaşlı hem de hasta olduğu için çalışacak durumda değiller. Herhangi bir gelirleri yok. Biz 5 kardeşiz. Kardeşlerimden ikisi evli. Annem ve babam ile 3 kardeş aynı evde yaşıyoruz. Okulumu bitirdikten sonra uzun zaman boyunca iş bulamadım. Asıl mesleğim muhasebecilik ancak kendi alanımda iş bulamadığım için bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bu akaryakıt istasyonuna başvurdum. Onlar da kabul ettiler ve 4 yıldır burada pompacı olarak görev yapıyorum" dedi.

pompacibayan11.jpg
“Kadından pompacı mı olur”
Pompacılık işinin ilk zamanlar kendisine çok zor geldiğini belirten Sevinç Mayda, “Gelen sürücüler ‘kadından pompacı mı olur' deyip alay ediyordu. Ancak ben ailem için çalışmak zorundaydım. Zamanla da işimi sevmeye başladım. Şimdi çok mutluyum. Müşteriler de karşılarında bir kadın pompacı görmeye alıştı. Özellikle bayan müşteriler beni görünce çok seviniyor” diye konuştu.
Toplumda pompacılığın erkekler tarafından yapılan bir iş olduğunun benimsendiğini belirten Mayda, “Biz kadınlar her işin üstesinden geliriz. Bu işi de erkeklerden daha iyi yaptığıma inanıyorum. Kadın elinin değdiği her işe ayrı bir güzellik gelir” ifadelerini kullandı. 
Akaryakıt istasyonuna gelen sürücüler, “Bu işe de kadın eli değmesi gerekirdi. Kadınlar daha güvenilir olduğu için onları her işin başında görmek isteriz. Pompacılık işini kadınların erkeklerden daha iyi yapacağına inanıyoruz” açıklamalarında bulundu.
Akaryakıt istasyonunun market bölümünde çalışan Çiğdem Yarlıgaç ise “Ben de bir kadın olarak akaryakıt istasyonunun market bölümünde çalışıyorum. Sevinç arkadaşımla burada 1 yıldır beraberiz. Kadınların gücünü herkes görsün” şeklinde konuştu. 
Bu akaryakıt istasyonuna ilk kez gelen sürücüler de kadın pompacıyı karşılarında görünce bir süre şaşkınlık yaşıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir