Akademik Danışman Ümit’ten Çarşamba Tso'ya Ziyaret

Akademik Danışman Ümit’ten Çarşamba Tso'ya Ziyaret
Samsun İli Ticaret ve Sanayi Odaları ve Ticaret Borsaları Akademik Danışmanlarından Yard.Doç.Dr.Asiye Öznur Ümit, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz’ın daveti üzerine Çarşamba TSO'yu ziyaret etti.

Çarşamba Ticaret Borsası Genel Sekreteri Eftal Yetimoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gültekin Sürül ile Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi Müdürü Mehmet Akbulut’un da hazır bulunduğu toplantıda, Oda ve Borsaların kurumsal yapısı, çalışmaları ve bölgenin sosyoekonomik yapısı ile ilgili bilgiler verildi.

Ziyarette bir konuşma yapan Yard.Doç.Dr. Asiye Öznur Ümit, “ Mart ayı itibariyle, İlimizdeki, Samsun Ticaret Borsası, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası ile Terme Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası’na akademik danışman olarak görevlendirildim. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yürütülen bu proje kapsamında, Ülkemizin her bir ilinde atanmış bulunan diğer akademik danışmanlarla birlikte, TEPAV tarafından yapılacak eğitimlere yakın bir süre zarfında katılacağız. Sürecin henüz çok başındayım, Oda ve Borsalarımızı daha yakından tanımak ve akademik danışman olarak bizlerden beklentilerini öğrenmek maksadıyla bugün Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanının Daveti Üzerine ÇTSO 'yu ziyaret ettim. İnşallah birlikte güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz’da yapmış olduğu açıklamasında, “Birliğimiz, hem yerel kalkınmaya katkı sağlamak hem de üniversite-iş dünyası işbirliğini geliştirmek amacıyla, her ilde en az bir akademik danışmanın bulunmasıyla ilgili projesini hayata geçiriyor. Bu kapsamda Samsun’da 10 adet Oda ve Borsa bulunduğundan, İlimizde iki adet akademik danışman görev yapacaktır. Asiye Öznur ÜMİT, hocamızın da vurguladığı üzere, Samsun Ticaret Borsası ile İlimizin doğusunda yer alan Oda ve Borsalarımıza danışman olarak kendisi görevlendirildi. Birliğimizin yürütmüş olduğu bu proje de Türkiye’de 81 il ve 160 ilçedeki oda ve borsalarımızın yerelde veri ve bilgi üreterek şehir ve bölge stratejisi oluşturma kapasitelerinin de geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bizde Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası olarak birlikte kurmuş olduğumuz Bölgesel Kalkınma Proje Ofisinde, üyelerimizin gelişimlerine ve yerel kalkınmaya katkı sağlamak maksadıyla çalışmalar yapıyoruz. Akademik Danışmanımız Asiye Öznur Ümit hocamızdan, Bölgesel Kalkınma ve Proje Ofisimizin bölgemizin ekonomik ve sosyal durumu ile ilgili yapacağı araştırmalarda, şehrin potansiyelinin kullanılması için AB hibe ve destekleme programlarına, kalkınma ajanslarına ve benzeri kuruluşlara yapacağı proje başvurularında, bizlere destek vermelerini, Bölgemize daha fazla yatırım çekilmesi için yurt dışından veya il dışından gelen heyetlere kent ekonomisine ilişkin bilgiler sunmasını istiyoruz’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Yerel Haber