Akademi Grup'ta hedef 10 bin kadına ulaşmak

Akademi Grupta hedef 10 bin kadına ulaşmak
Akademi Grup Genel Koordinatörü Yeşim Kıyıcı, kadın ve toplumun tıpkı ruh ve beden gibi bir bütün olduğunu belirterek, "Dünya Kadınlar Günü'nde OMÜ ile işbirliği yaparak 10 bin kadına ulaşmayı hedeflediğimiz 'kadın ruh sağlığının toplum üzerindeki etkiler

Akademi Grup Genel Koordinatörü Yeşim Kıyıcı, Akademi Grup olarak her zaman kadınların yanında ve yaşamın her alanında kadınlara desteklerini sürdürmek için bütün imkanlarını kullanacaklarını belirterek, "Tüm kadınların '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz. Toplumsal yaşamda kadınlarımızın dünyada olduğu gibi temel ihtiyaçlarından biri olan ruh ve beden sağlıkları konusunda her türlü destek ve bilgi ulaşımında hizmet vermeyi hedeflemekteyiz. Dünyada ve ülkemizde, gündemden düşmeyen  kadına yönelik şiddet, cinsel saldırı, bedeni istenilen gelişime erişmeden anne adayı olan çocuk gelinlerimiz, ruh sağlığını kaybetmiş, özgüvenini yitirmiş ve maalesef  toplumumuzun çözüm bekleyen en büyük sorunu haline gelmiştir. Bu durumlar kadınlarımızın  umduklarını bulamadığını haksız yere ayrımcılık ve eşitsizlik gördüğünü ortaya koymaktadır. Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamaların sona erdirilmesinde tüm kız çocuklarımız ve kadınlarımızın eğitimin her seviyesinden faydalanması gereğininde önemini açıkca ortaya koymaktadır" diye konuştu.

 

HEDEF 10 BİN KADIN
Kıyıcı açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kadın erkek eşitliği uygarlık yolunda atılmış en büyük adımdır. Zamanın her döneminde, yaşamın her alanında varolan başarılarıyla kahramanlıklarıyla tarihe isimlerini yazan aynı zamanda eş ve anne olmanın getirdiği sorumluluklarının gereğini de büyük bir fedakarlıkla yerine getiren kadınlarımızın yaşama bakışlarındaki hassasiyet, sağduyu ve zekaları, hayatı her zaman kolaylaştırmıştır. Toplumsal yaşamda kadınların sorunlarının sona erdirilmesi için herkesin gayret göstermesi gerektiği inanarak, ÖMÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü İşbirliği ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, hedef 10.000 kadın olmak üzere, merkez ve onyedi ilçemizde yürüteceğimiz kadın ruh sağlığının toplum üzerindeki etkilerini içeren farkındalık toplantıları ve eğitimleri düzenleyeceğiz.  Türk kadını, tarihte adını büyük harflerle yazdırmış ulu önder Atatürk'ün verdiği değerlere, dünyadaki tüm kadınlardan çok önde haklara sahip olmayı başarmıştır. Akademi Grup olarak Türk kadının hakettiği noktaya gelmesini, dünya kadınlarına örnek olmasını dileyerek, sağlıklı çözümler için daima varolduğumuzu birkere daha belirtmek isteriz."
 

kaynak:habergazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel